Acum citesti:
Victorie superbă pentru Măgura Cisnădie
Intreg articolul 3 minute de lectura

Victorie superbă pentru Măgura Cisnădie

Magura CisnadieMăgura Cisnădie a obținut un succes de prestigiu în Liga Florilor! Formația din județul Sibiu a oprit seria de victorii a echipei HC Zalău și s-a impus la trei goluri diferență, scor 25-22 (16-13). Gazdele din Sala Polivalentă au făcut o partidă superbă, iar publicul a fost la înălțime pe toată durata jocului făcându-l pe comentatorul meciului să rostească următoarele cuvinte: ”ce public are echipa din Cisnădie! Fantastic, fantastic!”. Oana Apetrei (9 goluri), Roxana Gatzel (4), Mariana Costa (3), Ada Moldovan (3), Deonise Fachinello (2) și portarul Mirela Pașca au făcut un juc extraordinar.  Primele cinci nu au putut fi oprite aproape deloc de apărarea Zalăului, care a avut multe probleme în centru și pe partea dreaptă. Handbalistele lui Weber s-au apărat extrem de bine, iar în momentele în care jucătoarele oaspete au găsit spațiul liber au avut în față un ”zid” în Mirela Pașca. Pentru elevele lui Tadici s-a văzut un pic și oboseala datorată multor dueluri în campionat și Cupa EHF, iar fostul antrenor al naționalei a avut discuții continue pe margine cu arbitrii și oficialii.

Urmează Cristina Neagu și CSM București

Prima repriză a fost destul de echilibrată, HC Zalău a început mai bine meciul și a condus în primele șapte minute la unul sau două goluri diferență. Gazdele au egalat și în minutul 18, scorul arăta 10-10. Oana Apetrei avea cinci goluri pentru Măgura. Restul timpului rămas a aparținut echipei din Cisnădie. Gatzel, după o acțiune frumoasă, și Apetrei cu două goluri de la 7 metri au adus formația lui Weber într-un avantaj bun, 14-11. Diferența s-a menținut până la intrarea la cabine, Mariana Costa mai înscriind două goluri pentru gazde, scor 16-13 la pauză.

Facebook CS Magura CisnădieÎn repriza secundă, Gatzel a marcat dintr-o altă acțiune individuală splendidă, iar Apetrei a punctat iarăși de la 7 metri. S-a făcut 19-16 și apoi 19-17. A fost singurul moment în care oaspetele au avut o șansă să revină în meci. Zalăul a avut două ocazii mari, dar Pașca a intervenit salvator la ambele, cu piciorul. Pe urmă, oaspetele au avut o perioadă slabă, iar gazdele s-au desprins la 25-20. Ultimele minute au fost destul de liniștite, iar Măgura s-a impus la final cu 25-22. Alexandru Weber a folosit peste 95% din meci pe Ada Moldovan, Roxana Gatzel și Deonise Fachinello la linia de 9 metri, iar Oana Apetrei a fost cea mai bună handbalistă a disputei.

Cu acest succes, Măgura Cisnădie a acumulat 31 de puncte în campionat. A fost a zecea victorie în Liga Florilor. De asemenea, a fost primul succes reușit în fața Zalăului, după cinci meciuri fără victorie în confruntările directe. În următoarea etapă, Măgura joacă pe terenul campioanei României, CSM București. Partida va avea loc în 15 februarie, cu începere de la ora 19,30. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport și Telekom Sport.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.