Acum citesti:
Cronica unui meci de neuitat! FC Hermannstadt 3-0 FCSB
Intreg articolul 5 minute de lectura

Cronica unui meci de neuitat! FC Hermannstadt 3-0 FCSB

www.prosport.roFC Hermannstadt a oferit o zi minunată celor peste 10000 de spectatori prezenți pe stadionul Municipal la partida cu FCSB. Alb-roșii s-au calificat în semifinalele Cupei României după un incredibil 3-0 contra bucureștenilor. Bogdan Rusu (min.11 și 62) și Ștefan Blănaru (min.28) au fost marcatorii golurilor. FC Hermannstadt a fost echipa net superioară pe teren. Alb-roșii au început meciul perfect, Bogdan Rusu a deschis scorul după numai unsprezece minute de la startul partidei. Vârful lui FCH a profitat de o eroare a lui Bălașa, l-a driblat pe Larie și l-a învins pe Bălgrădean.

IMG_3830Replica oaspeților a venit imediat, Mihai Bălașa având șansa să se revanșeze pentru eroarea de la primul gol. Nu a reușit, lovitura sa de cap a trecut puțin pe lângă. Ratarea a fost pedepsită de gazde în minutul 29, când Sibiul s-a desprins la două goluri. Ștefan Blănaru a înscris cu șpițul, după o pasă extraordinară primită cu capul de la Rusu. Același Blănaru a avut ocazia să facă dubla, însă șutul său din interiorul careului a fost prins de portarul lui FCSB. A urmat cea mai controversată fază a disputei. Arbitrul Cătălin Popa a dat inițial un penalty eronat, dar a revenit asupra deciziei și a acordat henț la Filip, după o discuție cu asistenții. La reluare s-a putut vedea faptul că mingea a lovit mâna jucătorului de la FCSB. Până la pauză, oaspeții și-au creat două ocazii de a reveni în meci. Florinel Coman a avut-o pe cea mai mare, lobul său peste Căbuz trecând puțin pe lângă bară. Direcție unde s-a dus și mingea reluată cu capul de către Dennis Mann, în minutul 43. Astfel, s-a intrat la cabine 2-0. Prima repriză a fost una cu fotbal extrem de atractiv.

IMG_3749A doua parte a început cu o schimbare făcută de Nicolae Dică, Gnohere a intrat în locul lui Dragoș Nedelcu. Forțarea în atac a antrenorului vicecampioanei României nu a funcționat, repriza a aparținut în totalitate sibienilor, iar oaspeții au fost KO în unele momente. Tătar a fost și el aproape să înscrie, după o incursiune în atac, o combinație cu Rusu și un șut respins de Bălgrădean. Scorul a luat proporții în minutul 62! Cristian Danci a centrat de pe partea stângă, Rusu a câștigat duelul cu fundașii adverși și a lovit cu capul imparabil pentru 3-0. Reușită ce a adus ”valurile” în tribună și cântecele ”Ole, Ole, Hai Sibiul, Hai Sibiul…” sau ”Să vină cupa la Sibiu!”. Nu la fel de fericit a fost Ovidiu Popescu, care a faultat dur și a primit al doilea cartonaș galben fiind eliminat.

IMG_3763Gazdele au continuat să încânte publicul spectator, iar FCH și-a mai creat încă trei ocazii monumentale. Ionuț Stoica a trimis mingea în bară, Sabin Lupu a șutat pe lângă poartă, aflat singur cu Bălgrădean, iar în minutul 80 a fost o triplă ocazie pentru FC Hermannstadt. Blănaru a reluat în bară, mingea a revenit la Lupu, care a șutat în Bălgrădean din doi metri, iar Rusu a fost blocat de Bălașa. S-a încheiat 3-0 pentru FC Hermannstadt! Echipa sibiană este prima formație de ligă secundă care reușește să învingă pe FCSB la 3 goluri diferență.

Pelici, coșmarul FCSB                                                                                                                                                         

IMG_4779Cătălin Căbuz, Alexandru Coman, Ionuț Stoica, Daniel Tătar, Cătălin Pârvulescu, Cristian Danci, Răzvan Dâlbea, Petrișor Petrescu, Andrei Hergheligiu, Bogdan Rusu și Ștefan Blănaru au fost jucătorii ce au intrat titulari. Pe parcurs au mai intrat Sabin Lupu, Cosmin Neagu și Alexandru Târnovan. De partea cealaltă, antrenorul Nicolae Dică i-a folosit în teren pe următorii fotbaliști: Cristian Bălgrădean, Mihai Bălașa, Artur Jorge, Ionuț Larie, Lucian Filip, Dragoș Nedelcu, Ovidiu Popescu, Dennis Man, Constantin Budescu, Florinel Coman, Harlem Gnohere (intrat min.46) și Ianis Stoica (intrat min.66). ”Pentru mine înseamnă foarte mult să marchez contra Stelei. Înainte de meci, antrenorul cu portarul mi-a spus că o să dau un hattrick. Am fost aproape. Ne-am dorit mai mult azi ca ei. Vom vedea cu cine vom pica mai departe, luăm meciurile pe rând”, a declarat Bogdan Rusu, golgeterul lui FC Hermannstadt.

Alexandru Pelici devine un coșmar pentru FCSB. Este al doilea an la rând când tehnicianul timișorean reușește să elimine formația patronată de Gheorghe Becali. ”A fost un meci greu cu cea mai titrată echipă din România. Vrem să le dedicăm victoria fanilor. Cupa rămâne un bonus pentru noi. Vom încerca să facem tot ce depinde de noi ca să ne calificăm mai departe”, a declarat Alexandru Pelici.

”A fost un meci pe care nu și-l dorește niciun fotbalist. Clar au fost mai buni ca noi și meritau să se califice mai departe”, a declarat Cristian Bălgrădean, portarul FCSB.

”Nici eu nu am o explicație că ne-am prezentat în halul acesta. Am fost penibili. Sunt supărat pe toți jucătorii care au evoluat! Nu au făcut ce trebuia să facem astăzi”, a declarat Nicolae Dică.

”Am pierdut acest meci! Felicit pe cei de la Sibiu, au meritat victoria”, a spus Constantin Budescu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.