Acum citesti:
CSU Sibiu a ajuns pe primul loc în Liga Națională
Intreg articolul 3 minute de lectura

CSU Sibiu a ajuns pe primul loc în Liga Națională

IMG_5753Baschetbaliștii sibieni au revenit pe parchetul Sălii Transilvania cu o victorie în fața proprilor suporteri! Galben-albaștrii s-au impus la opt puncte diferență în fața echipei CS Phoenix Galați. A fost 93-85 (18-25; 24-15; 18-22 și 33-23) în favoarea gazdelor. Rezultat care aduce pe CSU Sibiu pe prima poziție a clasamentului Ligii Naționale. ”Vulturii” au început mai greu meciul de sâmbătă seara. Oaspeții au dominat primele zece minute, 25-18. Fanii i-au împins de la spate pe elevii lui Dan Fleșeriu, iar CSU a recuperat diferența, intrând la pauză cu un avans de două puncte, 42-40. Revenirea de la cabine a avut o echipă gălățeană mai incisivă, iar Phoenix a încheiat sfertul trei în avantaj, 62-60. Astfel, formația învingătoare s-a hotărât în ultimele zece minute ale disputei. Secvență în care gazdele au jucat foarte bine în atac, iar defensiva moldovenilor nu i-a putut opri deloc. CSU a reușit 33 de puncte, cu 10 peste adversari și a câștigat partida 93-85.

”A fost un meci greu, o luptă pe cinste, după părerea mea. Abia în sfertul patru, când am reușit să ne trezim și să ne apărăm cu adevărat, am reușit să ne și desprindem de ei. Au fost 3-4 minute în care ei nu au reușit să marcheze. Galațiul este o echipă extrem de rapidă, astăzi cu un shoot foarte bun de afară. Ne-au surprins în determinarea cu care au jucat. Băieții mei se așteptau la un meci mult mai ușor, deși le-am tot spus că nu va fi așa și ne-am făcut singuri meciul greu și cu probleme pentru sfertul patru. Mă bucur că au reușit să revină, să se apere foarte agresiv, să își facă recuperările. Am revenit și noi cu 3 sau 4 aruncări de 3 puncte cu care am făcut și diferența. Asta înseamnă că băieții sunt pregătiți doar că mental trebuie să facem pasul spre poziția în care ne vom afla după etapa aceasta. Nu am pus absolut deloc problema că vom fi sau nu pe primul loc, nici nu contează. Mai sunt 14 etape din sezonul regulat, patru dintre ele din prma fază, 10 din faza a doua. E bine că suntem pe prima poziție, pentru că avem avantajul terenului propriu și suporterii noștri merită acest lucru, să avem cât mai multe meciuri accasă. Acesta este singurul avantaj. Nu știu cât vom reuși să rămânem în poziția aceasta, presiunea va fi pe noi. Nu avem voie să pierdem niciun meci, de acum încolo. Vor fi meciuri extrem de grele, atât în top 6 și ne așteaptă încă cel puțin 3 meciuri foarte grele până ajungem în top 6. Locul contează puțin. Poate astăzi băieții au fost mai încordați, am greșit niște pase simple, niște contra atacuri, dar cred că mai degrabă datorită acestei luni de pauză, pentru că în a doua parte a meciului am jucat mai bine. Sper ca la Craiova să jucăm mai bine de atât”, a spus Dan Fleșeriu, la finalul partidei.

Cei mai buni marcatori ai lui BC CSU Sibiu au fost următorii: Jordan Williams (20 puncte), Tyler Laser (15 pts.), Moneya Pratt (13 pts.),  Lawrence Kinnard (12 pts.) și Marcel Davis 11p.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.