Acum citesti:
Meci pasionant pe Wembley! Tottenham și Juventus au oferit un ”classic”
Intreg articolul 3 minute de lectura

Meci pasionant pe Wembley! Tottenham și Juventus au oferit un ”classic”

www.prosport.roAtmosferă de vis, fotbal spectacol, faze minunate, ritm incredibil și luptă pasională au fost câteva din ingredientele returului din sferturile Uefa Champions League dintre Tottenham Hotspur și Juventus Torino. Pe Wembley, cu puțin timp în urmă, englezii și italienii au încheiat o dublă extraordinară. La final, Juve s-a calificat în sferturile UCL, după 2-1 la retur. În tur, cele două echipe terminau la egaliate pe terenul lui Juve, 2-2. Partida din această seară a fost una grozavă. Multe emoții, agonie și extaz au fost trăirile fanilor ambelor echipe. Înaintea jocului, sud coreanul Son declara faptul că lui și colegilor săi ”Nu le este frică de cei de la Juve”. Exact așa a fost și în această seară, Tottenham a atacat plină de tupeu și dorință pe echipa care a primit numai un gol în ultimele 13 jocuri disputate în Serie A și care nu a mai pierdut de 20 de meciuri în toate competițiile.

Son Heung Min, Harry Kane și Dele Alli și-au creat ocazii la poarta lui Buffon, însă mingea nu a intrat în poartă în primele 38 de minute. Timp în care italienii au avut un penalty la Douglas Costa nedat de arbitrul disputei, iar Barzagli trebuia eliminat de același arbitru după o intrare oribilă cu talpa pe piciorul lui Son. Până la urmă, gazdele au fost răsplătite pentru jocul ofensiv, Son marcând din zece metri, la o fază în care apărarea lui Juve nu a funcționat. Răspunsul torinezilor a venit imediat, Pjanic și Sandro au avut câte o ocazie, dar au ratat ”ținta” de puțin. Repriza secundă a început tot cu Spurs în atac, iar Son a șutat peste poartă.

Până în minutul 60, englezii erau la conducerea disputei și părea că sunt foarte aproape de un mare succes pentru clubul londonez. Nu a fost cazul, Allegri a mutat genial și totul s-a schimbat. Asamoah și Lichtsteiner au fost introduși în teren, iar Juve a avut mai multă viteză pe flancuri, partea dreaptă fiind ”motorul” atacurilor pentru oaspeți. La o fază care nu anunța nimic, Lichtsteiner a centrat din margine, Khedira a prelungit cu capul, iar Higuain (min.63) a introdus mingea în poartă din 5 metri. A fost primul șut pe poartă al italienilor. Golul le-a dat aripi celor de la Juventus, care au făcut pasul în jumătatea adversă de teren. Trei minute mai târziu, Higuain a inventat o pasă genială între fundași adverși, iar Dybala a scăpat singur cu Lloris. Argentinianul, care nu avusese un joc bun până în acel moment a șutat imparabil și echipa sa era calificată la 2-1. Scor la care Juve a închis jocul, iar Pochettino a părut fără reacție. Totuși, gazdele au avut două șanse de a trimite partida în prelungiri, însă șutul lui Son cu stângul a trecut milimetri pe lângă poartă, iar Harry Kane a lovit bara cu capul. S-a terminat 2-1 și italienii ajung în primele opt echipe din Uefa Champions League.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.