Acum citesti:
3 medalii pentru pugilistele de la CSM Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

3 medalii pentru pugilistele de la CSM Sibiu

IMG_4194Clubul Sportiv Municipal Sibiu a avut trei reprezentante la Cupa României de Box dedicată fetelor. În perioada 5-10 martie, Luisa Maria Simulescu, Andreea Deaconu și Alina Guist au obținut fiecare câte o medalie. Concursul s-a desfășurat la București în Complexul Sportiv ”Lia Manoliu”. Au participat 140 din cele mai bune pugiliste din țară la cadete, junioare, tineret și senioare.

 

IMG_4198Luisa Simulescu s-a descurcat cel mai bine în competiție. Ea a terminat pe locul I la categoria 59 de kilograme, cadete. În finală, ea a trecut categoric de o boxeriță de la Steaua București, scor 5-0. Aproape de aur a fost și Andreea Deaconu la categoria 46 de kilograme, junioare. Ea a încheiat pe locul al doilea după o decizie 3-2 în favoarea adversarei sale din finală. Decizie care pentru antrenorii sibieni a fost una total eronată și sportiva lor a fost superioară în ring. Andreea a fost declarată de organizatori cea mai competitivă sportivă din întrecere. Cea de-a treia pugilistă de la CSM, Alina Guist a luptat la 75 de kilograme, tineret. Ea a obținut medalia de bronz, după un meci pierdut în semifinale contra unei adversare experimentate ce are în jur de 100 de meciuri în picioare. Toate cele trei boxerițe medaliate sunt antrenate de Emil Bihorean și Gigi Iliescu.

IMG_4192”Toate 3 fetele sunt la începutul carierei pugilistice. Eu, cu experiență de peste 30 de ani ca antrenor pe toate trei le văd într-o carieră de performanță. Anul viitor pot fi convocate la lot. Sunt foarte serioase în pregătire și în viața de zi cu zi. Sunt mulțumit de rezultatele pe care le-am obținut. Vreau să mulțumesc profesorilor și conducerii școlilor fetelor. Luisa Simulescu studiază la Școala Gimnazială Radu Selejean nr.17 Sibiu, Adina Diaconu învață la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum Sibiu, iar Alina Guist este elevă la Colegiul Agricol D.P. Barcianu Sibiu”, a declarat Emil Bihorean.

”A fost o competiție foarte grea. Au participat peste 140 de fete. Sportivele de la CSM au demonstrat că se poate și nu au renunțat până în ultimul moment al competiției. Le felicit pentru rezultatele obținute”, a declarat Gigi Iliescu. Pentru boxerițele de la CSM Sibiu urmează o pregătire lungă până în luna august, când vor partipa la Campionatele Naționale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.