Acum citesti:
”Să vină Cupa la Sibiu”! FC Hermannstadt s-a calificat în finală
Intreg articolul 4 minute de lectura

”Să vină Cupa la Sibiu”! FC Hermannstadt s-a calificat în finală

Lucian Danciu/www.liga2prosport.ro

Fotbaliștii antrenați de Alexandru Pelici scriu istorie! FC Hermannstadt a devenit prima echipă din orașul Sibiu care s-a calificat în finala Cupei României. Realizarea fantastică a lui Dâlbea și compania a fost reușită după meciul săptămânii în fotbalul românesc. După o partidă tur extrem de slabă, Gaz Metan Mediaș și FC Hermannstadt și-au luat revanșa în fața tuturor spectatorilor prezenți în tribune și în fața televizoarelor și au oferit un joc splendid. Au fost multe ocazii, un ritm excelent de joc, o atmosferă grozavă în tribună și cinci goluri înscrise. La final, FC Hermannstadt s-a impus cu 3-2 și merge în ultimul act al întrecerii cu 4-2 la general. Golurile disputei au fost marcate de către Sergiu Popovici (min.5) și David Caiado (min.77) pentru gazde, respectiv Ștefan Blănaru (min.11), Petrișor Petrescu (min.28) și Cristian Sârghi (min.31, autogol) pentru oaspeți.

Timp de 93 de minute, jucătorii celor două formații au făcut un consum de energie incredibil pe teren și au luptat din prima secundă până în ultima. Gaziștii au început excelent și în numai cinci minute au egalat la general. Sergiu Popovici a deschis scorul după un șut formidabil din voleu. Răspunsul sibienilor nu a durat mult. Revenit cu multă poftă de joc, căpitanul Dâlbea a dat o pasă peste apărarea Gazului, Blănaru l-a driblat din preluare pe Pleșca și FCH egala 1-1. În minutul 28, sibienii au trecut la conducere după reușita disputei. Petrișor Petrescu a primit mingea pe un contraatac, i-a driblat pe Constantin și Sârghi și a șutat nemaipomenit din marginea careului. Execuția mijlocașului lui FCH s-a dus sub bara transversală. Momentele bune au continuat pentru oaspeți, iar scorul s-a făcut 3-1. Autor a fost Sârghi, fundașul medieșenilor a deviat mingea centrată de Rusu în proprie poartă. Popovici, Cristea și Fernandez au încercat să reducă din scor, dar FC Hermannstadt a intrat la pauză cu două goluri avans.

După 36 de ani

În repriza secundă, Gaz Metan a atacat mai mult, iar alb-roșii au folosit arma contraatacului. Medieșenii au avut patru ocazii în 20 de minute, dar nu au reușit să le fructifice. Caiado a ratat uluitor din zece metri, șutul lui Rondon a fost deviat pe lângă poartă, iar Căbuz a respins două șuturi ale lui Olaru. Replica lui FCH a venit prin Curtean. Șutul acestuia a fost prins de Pleșca. La faza următoare, ”lupii negri” au redus diferența prin Caiado. Acesta a marcat din 2 metri după o pasă a lui Fernandes. Până la final, scorul nu a mai suferit modificări și s-a încheiat 3-2 pentru FCH, deși Blănaru și Rusu au mai avut faze de a înscrie. La final, sibienii au sărbătorit împreună cu suporterii. Fanii au scandat pe parcursul disputei ”Să vină cupa la Sibiu”, ”Haide Sibiu”, ”Ole, Ole, Ole”, au făcut atmosferă pe stadion și au fost inventivi folosind toți mobilul.

FCH s-a calificat in finala Cupei Romaniei Gaz Metan Mediaș vs FC Hermannstadt 2 – 3 (1-3)Au marcat:⚽️Stefan Blanaru⚽️Petrișor Petrescu ⚽️autogolFelicitari baieti! Multumim suporterilor!#FCH

Publicată de FC Hermannstadt pe 10 Mai 2018

FC Hermannstadt: Cătălin Căbuz, Alexandru Coman, Radu Crișan, Ionuț Stoica, Daniel Tătar, Andrei Hergheligiu, Robert Boboc, Răzvan Dâlbea, Petrișor Petrescu, Ștefan Blănaru și Bogdan Rusu.

Gaz Metan Mediaș: Răzvan Pleșca, Valentin Crețu, Sokratis Fytanidis, Marius Constantin, Sorin Bușu , Naser Chamed, Sergiu Popovici, Iulian Cristea, Darius Olaru, Ely Fernandes și Mauro Rondon.

În urmă cu 36 de ani a fost ultima dată când o echipă de Liga secundă a jucat în finala Cupei României. Atunci, FCM Baia Mare întâlnea pe Dinamo. FC Hermannstadt poate deveni a patra formație care să câștige trofeul din L2, după Arieșul Turda, Metalul Reșița și Rapid București.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.