Acum citesti:
CE de vis pentru elevii lui Ovidiu Ionaș! Alexandra Pașca și Andrei Anghel au obținut o medalie cu echipa României
Intreg articolul 3 minute de lectura

CE de vis pentru elevii lui Ovidiu Ionaș! Alexandra Pașca și Andrei Anghel au obținut o medalie cu echipa României

www.eju.net

Sportivii născuți în Sibiu au terminat Campionatul European de judo cu trei distincții. După medalia de bronz obținută de Alexandra Pașca la individual, aceeași luptătoare și colegul său de club, Andrei Anghel au câștigat o medalie și alături de formația României. Tricolorii au încheiat pe poziția a treia concursul pe echipe mixte.

Este un sentiment de bucurie că am reușit să-i cresc pe copii aceștia de mici”

 

 

Fiecare echipă a fost compusă din fete și băieți și a avut nevoie de 5 puncte pentru calificarea în faza următoare. Au fost pe rând, meci de fete și apoi de băieți, iar unele dueluri s-au terminat în luptă decisivă, scor 5-4. În drumul spre medalii, România a învins pe Belarus, Ucraina și Franța, și a pierdut împotriva Rusiei, câștigătoarea aurului. ”A fost o competiție mult mai tare și mai grea. Concursul a fost frumos și plin de surprize plăcute.  A fost primul concurs de nivel așa mare pentru amândoi. Au avut emoții foarte mari. Este o împlinire și o satisfacție deplină pentru mine. Toată munca pe care am depus-o cu Alexandra și Andrei nu a fost în zadar. Este un sentiment de bucurie că am reușit să-i cresc pe copii aceștia de mici și au aceste rezultate. A fost un an foarte greu. Am îndeplinit toate obiectivele până acum”, a declarat antrenorul Ovidiu Ionaș.

Aproape de Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina                                                                                           

Cei doi judoka sunt legitimați la Clubul Sportiv Școlar ”Șoimii” Sibiu. Andrei Anghel are 15 ani. El este medaliat balcanic (2017), iar în 2018 a obținut a obținut un bronz la Campionatul Național, la o categorie mai mare. Alexandra Pașca are 16 ani. În acest sezon, judoka a devenit campioană națională și campioană balcanică.. Ea se află în acest moment pe loc de calificare la Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina (luna octombrie). La finalul lunii iulie se vor stii sportivii calificați pentru întrecerea din America de Sud. ”Vreau să mulțumesc domnului director de la Șoimii, Florin Troancă și clubului Dinamo pentru tot sprijinul acordat în pregătire și în participarea la competițiile europene. De asemenea, vreau să le mulțumesc colegilor mei de la club și colegilor sportivilor”, a mai spus Ovidiu Ionaș.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.