Acum citesti:
FC Hermannstadt nu va mai juca la Sibiu primele meciuri din Liga I! Președintele Birț a prezentat varianta de rezervă pentru meciurile de ”acasă”
Intreg articolul 3 minute de lectura

FC Hermannstadt nu va mai juca la Sibiu primele meciuri din Liga I! Președintele Birț a prezentat varianta de rezervă pentru meciurile de ”acasă”

Fanii sibieni care își doreau să vadă echipa pe teren propriu împotriva celor de la Sepsi OSK Sf.Gheorghe nu vor mai avea această posibilitate deoarece lucrările la stadionul Municipal sunt în întârziere și fotbaliștii antrenați de Alexandru Pelici vor trebui să joace altundeva meciurile de acasă, în primele etape din Liga I. Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă de către Teodor Birț, președintele clubului. Acesta a ținut să lămurească și situația în care se află în momentul de față Stadionul „Municipal”, afirmând că vina nu aparține clubului sibian. Totodată, președintele FC Hermannstadt și-a exprimat convingerea că FCH va reveni cât mai repede pe terenul din Parcul Sub Arini. „Primăria și-a arătat disponibilitatea și dorința de a ne ajuta, atât prin Agenda Sportivă, cât și vis-a-vis de arena pe care ne desfășurăm jocurile. Practic, cei din Primărie doresc să aducă stadionul din Sibiu la standardele care s-ar impune, respectiv un stadion nou, modern, acoperit, cu o capacitate de 19.000 de locuri. Este clar pentru toată lumea că acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte. Tocmai din această cauză, pentru că am insistat foarte mult să jucăm la Sibiu s-a încercat o etapizare a lucrărilor, care să ne permită să jucăm pe acest stadion. Graficele de lucrări nu au fost respectate de către constructor. Motivele pentru care acesta nu a reușit să le respecte nu le cunosc. Pot spune doar că sunt în întârziere. Nu am dorit nicio secundă să jucăm în altă parte, din mai multe motive. În primul rând, nu vrem să plecăm de acasă, în al doilea rând, ne dorim foarte mult să-i avem pe suporteri alături de noi, iar în al treilea rând, să nu uităm aspectul financiar”, a declarat Birț.

Cel mai probabil, FC Hermannstadt va juca la Târgu Mureș în primele dispute din campionat.  „În jurul Sibiului, pe o rază de 150 de kilometri, nu găsim un stadion care să poată fi omologat. Am încercat la Cisnădie, dar acolo nu se poate, pentru că stadionul nu îndeplinește condițiile. Stadionul din Alba Iulia este într-o stare avansată de degradare, iar acolo sunt probleme cu certificatul de siguranță, se pare că nu se poate obține. La Mediaș, unde ar fi fost cel mai aproape și unde stadionul ar fi avut condițiile cele mai bune, nu suntem primiți, cei de la Gaz Metan se opun ca noi să mergem acolo. La Brașov, de la meciurile pe care le-a jucat Sepsi anul trecut, nu s-a mai întâmplat nimic. Stadionul nu are utilități, deci nu putem merge nici la Brașov. Acum suntem în discuții cu cei care au în proprietate stadionul din Tg. Mureș. Suntem la nivel de discuții, la nivel de contract. Până la urmă sperăm să ne înțelegem cu dânșii. Nu este o soluție ieftină, dar nu mai prea avem alte variante. Suntem nevoiți să jucăm câteva meciuri, nu mai mult de 4-5, la Tg. Mureș”, a mai spus președintele FCH.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.