fbpx
Acum citesti:
Expotricotex a donat 3.000 de lei pentru înființarea unei echipe de baschet în scaun rulant în Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Expotricotex a donat 3.000 de lei pentru înființarea unei echipe de baschet în scaun rulant în Sibiu

Înființarea unei echipe de baschet în scaun rulant în oraș este apreciată de întreaga comunitate sibiană. Ultimii care s-au alăturat cauzei sunt cei de la Târgul de Îmbrăcăminte și Încălțăminte „Tricotex”, care au dorit să pună și ei umărul la îndeplinirea visului utilizatorilor de scaun rulant din Sibiu care doresc să aibă propria lor echipă de baschet, donând 3.000 de lei Asociației Diakoniewerk.

„Expotricotex” a decis să se alăture cauzei Asociației Diakonewerk International, astfel că a acordat suma de 3.000 de lei pentru susținerea înființării unei echipe de baschet în scaun rulant în Sibiu. Echipa este antrenată de sibianul Daniel Troancă și este formată momentan din patru tineri, proiectul fiind deschis tuturor persoanelor utilizatoare de scaun rulant care doresc să practice la rândul lor baschet. Echipa se antrenează săptămânal în cea mai mare sală din Sibiu, Sala Transilvania fiind acordată cu titlu gratuit persoanelor cu dizabilități din cadrul Diakoniewerk International, de către Consiliul Județean Sibiu.

„Am fost impresionați de ideea Asociației Diakoniewerk de a înființa o echipă de baschet în scaun rulant. Am fost martorii eforturilor făcute în Sibiu pentru susținerea acestei cauze, așa că am decis să ne alăturăm și noi. Acești oameni sunt niște luptători! Dorința lor de a juca baschet în scaun rulant ne-a impresionat și am decis să le venim și noi în sprijin”, au declarat reprezentanții „Expotricotex”.

Anual, „Expotricotex” organizează târguri de îmbrăcăminte și încălțăminte în Sala Transilvania. O nouă ediție a Târgului se desfășoară în această săptămână, între 12-16 septembrie, la Sala Transilvania, iar pe lângă piese de vestimentație, încălțăminte, marochinărie, articole pentru copii, accesorii și multe alte produse pentru toată familia, organizatorii vor desfășura și o tombolă cu premii. Programul evenimentului este de miercuri și până sâmbătă, între orele 10 – 19, și duminică de la 10 la 15.

Opt de înot, alergat și pedalat la Transfier, pentru echipa de baschet din scaun rulant

Inițiativa Asociației Diakoniewerk de a strânge fonduri pentru echiparea sportivilor în scaun rulant a fost sprijinită, de curând, și de directorul Sălii Transilvania, Adrian Bibu. Weekendul trecut, acesta a participat la „Transfier”, cel mai dificil triatlon din țară, având ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea echipei de baschet în scaun rulant. Adrian Bibu a înotat 1,9 km în Lacul Vidraru, a pedalat 90 de kilometri pe Transfăgărășan și a încheiat cursa alergând 21 de km, întreaga aventură fiind parcursă în aproximativ 8 ore.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.