fbpx
Acum citesti:
CSU a pierdut primul joc de la Memorialul Tordai
Intreg articolul 3 minute de lectura

CSU a pierdut primul joc de la Memorialul Tordai

Seria mult așteptată de meciuri amicale din cadrul Memorialului Internațional Elemer Tordai a debutat joi seara, ucrainienii de la Khimik Youzhny și U Banca Transilvania reușind să iasă victorioase din duelurile cu CSO Voluntari, respectiv BC CSU Sibiu. În prima partidă a turneului, oaspeții din Urcaina au avut de înfruntat echipa din Voluntari pe care au reușit să o învingă categoric, după reușite de senzație ale jucătorului cu număru 3, Malchevskyi Vitalii. Baschetbalistul a făcut un meci senzațional și formația s-a impus cu 93-48. Imediat după finalul partidei, fanii au putut merge la vernisajul expoziției ”Emoții Galben Albastre”.

Duelul mult așteptat dintre pentru fanii sibieni dintre BC CSU Universitatea Cluj a umplut aproape la refuz Sala Transilvania, iar suporterii galben-albaștri și-au susținut echipa frenetic, exact ca într-un meci oficial. Nici jucătorii nu s-au lăsat mai prejos și au făcut spectacol, iar la sfârșit ”șepcile roșii” au câștigat la opt puncte diferență, scor 61-69. Kevin Hardy nu a evoluat în partidă, fiind menajat în urma unei întinderi musculare. ”A fost un meci în care, probabil am avut cel mai importanți adversari și pretendenți la titlu, din sezonul acesta. A fost și alegerea noastră să jucăm primul meci, cu orice risc împotriva Clujului și a fost un meci de angajament fizic enorm, pentru ambele echipe. A avut câștig de cauza echipa cu procentaje mai bune la aruncăre și la aruncările libere. Chiar dacă băieții noștri au avut un moment de cădere la sfârșitul sfertului al treilea, când am permis Clujului să se ducă la 16 puncte, am fi avut șansa, pe final, să egalăm situația și, cine știe, să câștigăm meciul pe ultimele secunde din joc. Avem o echipă puternică, avem o echipă care, atunci când va învăța să joace împreună va fi foarte greu de oprit, de oricine. Am jucat fără Kevin Hardy și în meciurile oficiale, orice absența va conta. Mă bucur că am reușit să jucăm și fără el și asta demostrează încă o dată ca și fără, probabil, cel mai bun apărător din țară, reușim să ținem adversarul sub 70 de puncte. Acesta va fi unul din obiectivele noastre întreg sezonul și, cu siguranță, noi vom reuși să marcăm mai mult decât am marcat în meciul cu Clujul și vom face și spectacol, în anumite faze ale jocului”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

Randal Falker (18 puncte), Lucas Tohătan și Justas Tamulis, câte 10p, Monyea Pratt (9), Chris Cooper și Isaiah Philmore, câte 7 au fost marcatorii ”vulturilor”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.