1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Andrei Muntean, vedeta CN de gimnastică

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Gimnastul sibian a fost vedeta Campionatului Național de Gimnastică. După ce anul trecut, el nu a putut să concureze decât la echipe datorită unei accidentări la umăr, în acest an a demonstrat încă o dată de ce este cel mai complet gimnast pe care îl are România la momentul actual. Campionatele Naționale au avut loc în perioada 10-14 octombrie, la Ploiești. În prima zi, Andrei a cucerit medalia de aur la individual compus și apoi a făcut la fel și la echipe, alături de colegii de la CS Dinamo București. La individual compus, 83.250 a fost totalul lui Andrei, la finalul exercițiilor avute la cele șase aparate: sol, inele, bară, cal cu mânere, sărituri și paralele. Pe locul II s-a clasat Stan Skjerahaug de la CSM Lugoj, cu 77.450, iar pe III a terminat Adelin Kotrong de la CSM Arad, cu 77.100.
Aur la aparatele favorite                                                                                                                                
La echipe, Muntean, Andrei Groza, Ovidiu Prichindel și Robert Ghiuzan și-au apărat cu succes titlul național, având peste 7 puncte față de CSM Lugoj și aproape 14 puncte față de CSM Bistrița 1. Muntean a avut cel mai bun punctaj al  formației sale și din toată întrecerea la echipe.
În finalele pe aparate, Andrei a fost de departe cel mai bun la inele și paralele. Sibianul a obținut 14.650 pentru exercițiul său de la paralele, iar 14.500 i-au fost suficiente să câștige medalia de aur la inele. La bară, el a fost aproape de încă un aur, dar Cristian Bățagă (13.000) a reușit să câștige la mustață, față de cele 12.950 ale lui Muntean. Bronz la sol (13,450) și locul 4 la cal cu mânere (12,500) au completat o competiție excelentă pentru gimnastul nostru.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect