Acum citesti:
România, locul 3 în clasamentul general la Cupa Europei la Taekwon-do ITF Sibiu 2018
Intreg articolul 3 minute de lectura

România, locul 3 în clasamentul general la Cupa Europei la Taekwon-do ITF Sibiu 2018

Cea mai mare competiție europeană de Taekwon-do a avut loc la Sibiu în perioada 25-28 octombrie și, conform așteptărilor organizatorilor, a fost un eveniment de mare succes. Delegaţii sportive din 28 de state europene au sosit la Sibiu pentru a lua parte la cea mai mare cupă europeană din toate timpurile, competiție desfășurată în Sala Transilvania.

Clasamentul general pe țări al Cupei Europei la Taekwon-do ITF Sibiu 2018, după numărul de puncte acumulate pe parcursul competițiilor, este următorul:

Locul 1. Polonia

Locul 2. Federația Rusă

Locul 3. România

Clasamentele complete sunt disponibile aici: http://eurocup2018.pztkd.lublin.pl/index.php

Evenimentul a debutat cu Cupa Internaţională de Taekwon-do ITF pentru Copii şi Cadeţi, fiind apoi urmat de Cupa Europei la Taekwon-do ITF pentru juniori şi seniori.

 Sportivii de la PUMA Club au obţinut locul 3 în clasamentul general pe cluburi sportive la categoria Copii în cadrul Cupei Internationale de Taekwon-do pentru Copii şi Cadeţi,  fiind cea mai mare performanţă a clubului de la înfiinţarea acestuia.

Oaspeți de seamă la deschiderea oficială

La eveniment au luat parte personalităţi marcante din lumea Taekwon-do-ului european şi mondial, nume sonore precum Master Wim Bos (Italia), Katya si Oleg Solovey (Ucraina), Jurek Jedut (Polonia), care au mai vizitat Sibiul cu ocazia Stagiilor internaţionale de Taekwon-do ITF susţinute începand cu 2013, la invitaţia PUMA Club Sibiu şi a Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.

La ceremonia de deschidere oficială a Cupei Europei, desfășurată sâmbată, 27 octombrie, au participat reprezentanți ai Federației Europene de Taekwon-do ITF, membri ai conducerii Federației Române de Taekwon-do ITF, dar și reprezentanți ai autorităților naționale și locale, precum: Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, Răzvan Pop, viceprimarul Municipiului Sibiu și Sebastian Dotcoș, administratorul Județului Sibiu.

În semn de recunoştinţă pentru implicarea în organizarea Cupei Europei, oficialii Federaţiei române şi cei ai Federaţiei europene i-au premiat în cadrul ceremoniei pe toţi cei care au făcut posibilă desfăşurarea acestui eveniment la cele mai înalte standarde. Ceremonia a cuprins și un moment artistic tradițional oferit de Ansamblul “Cindrelul-Junii Sibiului”, foarte apreciat de oaspeții străini.

Dublul eveniment a fost organizat de PUMA Club Sibiu, sub egida Federaţiei Române de Taekwon-do ITF şi a Federaţiei Europene de Taekwon-do ITF. Proiectul a fost cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu. Parteneri de eveniment: Fuji Mae, Mightyfist, Auto Schunn Sibiu.

Cupa Europei 2018 _c.Ovidiu Matiu (6)
Cupa Europei 2018 _c.Ovidiu Matiu (7)
Cupa Europei 2018 _c.Ovidiu Matiu (8)
Cupa Europei 2018 _c.Ovidiu Matiu (9)
Cupa Europei 2018 _c.Ovidiu Matiu (11)
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.