fbpx
Acum citesti:
Sibianul Paul Popa, cel mai tânăr pilot din CN de Raliuri
Intreg articolul 4 minute de lectura

Sibianul Paul Popa, cel mai tânăr pilot din CN de Raliuri

În urmă cu un an de zile, Paul Popa lua startul pentru prima oară la o competiție de motorsport. Era vorba despre o etapă de slalom paralel. În numai 12 luni, sibianul a participat la toate cursele de la slalom paralel ce au urmat, a participat la viteză în coastă și a ajuns să ia startul la două etape de Campionat Național la Raliuri. Acest lucru l-a reușit la numai 16 ani, împlinind 17 în 24 octombrie. Paul este cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de Raliuri și cel mai neexperimentat. El este legitimat la Sibiu Rally Team și concurează pe o Dacia Logan.

Evoluție mult mai rapidă decât se aștepta                                                                                                 

În luna mai a acestui an, pe circuitul Auto din Cartierul Ștrand începea un nou sezon la Slalom Paralel. Paul lua startul în a doua cursă din carieră și gândul său era același ca în prima: să se distreze și să se bucure de experiență, plus să se pregătească ca să poată ajunge să concureze în viitor la Raliu. Ei bine, nu a făcut doar acest lucru, a concurat foarte bine și a terminat pe locul al treilea competiția de juniori. Apoi, au urmat doua victorii și un loc II în următoarele runde, performanțe care l-a adus în postura de vicecampion național și i-au dat o încredere foarte mare. Încredere care l-a făcut să treacă și la viteză în coastă pentru a avea mai mulți kilometri, iar apoi s-a decis să meargă la Raliul Iașului. ”Am început cu gândul să particip la sezonul de slalom, iar văzând evoluția rapidă ne-am gândit să particip și la Raliul Iașului”. Acolo, el l-a avut alături pe Dan Magoș. ”Gândul principal la Iași a fost să am o clasare bună. Până am ajuns acolo nu am știut ce înseamnă un Raliu în Campionatul Național. A fost extrem de greu, a trebuit să fiu atent la ce spune co-pilotul și să fiu atent la viraje, dar am obținut locul II la juniori și locul III la clasa 3”, spune Paul.

Raliul Sibiului, competiție unde a participat și unchiul său                                                                      

Experiența de la Iași i-a dat încredere suplimentară și a decis să fie prezent la cea mai importantă competiție pentru un pilot născut în orașul nostru: Raliul Sibiului. Concurs unde în trecut a participat și unchiul său, Octavian Popa. A fost prima competiție a lui Paul pe asfalt, după ce concurase numai pe macadam, suprafața lui favorită. Dumitru Gheorghe a fost co-pilotul său la RS. La concurs, Paul a mers cu gândul să se acomodeze cu vitezele mult mai mari, cu suprafața și cu co-pilotul, să acumuleze cât mai multă experiență și să termine cât mai multe probe. ”Evoluția mea la Raliul Sibiului a fost consistentă pe fiecare probă. Am început să merg din ce în ce mai tare. Îmi era frică de Păltiniș la vale, dar după ce am ajuns la finish mi-a plăcut mult fiind o probă foarte tehnică”.

Campionatul Mondial de juniori, visul său                                                                                                    

Pentru el, sezonul în motorsport s-a încheiat. În 2019, Paul Popa își dorește să participe la toate etapele din Campionatul Național de Raliuri și Campionatul Național de Slalom Paralel. Visul său în motorsport este ca în viitor să ajungă să concureze în Campionatul Mondial de Juniori.

 

 

Baschet la CSU                                                                                                                                        

www.csusibiu.ro

Până la revenirea în competițiile automobilistice, Paul se va lupta pentru medalie în celălalt sport pe care îl practică foarte bine: baschetul. El face parte din echipa U18 a lui CSU Sibiu. Formație pregătită de Alexandru Rubint. Echipa are o sarcină dificilă, după ce anul trecut, CSU termina pe locul 4 Campionatul Național, la această vârstă, Paul fiind în aceea echipă, care era antrenată de Alex Kovacs. Cea mai mare reușită a lui Paul Popa la baschet a fost bronzul național la U16. Rezultat care rămâne cel mai important din istoria clubului la juniori.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.