fbpx
Acum citesti:
Sportivii de la Hwarang au obținut 25 de medalii la Cupa României
Intreg articolul 3 minute de lectura

Sportivii de la Hwarang au obținut 25 de medalii la Cupa României

24 de sportivi, dintre care 16 copii au alcătuit delegația Clubului Sportiv Hwarang Sibiu la Cupa României de Taekwon-do ITF. Elevii pregătiți de Florin Bîrluț au făcut o figură frumoasă în concurs, câștigând în total 25 de medalii. A fost cea mai mare Cupă a României organizată în țara noastră. 418 luptători au participat în competiția ce s-a desfășurat la Deva. Meciurile au fost interesante, iar concurența pentru medalii a fost mare. Evenimentul a fost organizat de ACS Red Tigers Călan împreună cu Federația Română de Taekwon-do ITF. Cristinel Popa a fost antrenorul care a organizat prima competiție de taekwon-do în România, în urmă cu 25 de ani, iar la Deva a fost tot el organizatorul principal.

”România este pe un trend ascendent! Sunt mulți copii care vin din urmă și sper ca în timp o mare parte din sportivii noștri să fie în lotul național. Nu știu să fi fost o competiție în care să nu fi avut măcar o medalie pe plan național din 2001, de când sunt antrenor. Întotdeauna planurile noastre sunt pe termen lung. Întotdeauna succesul este 5% talent și restul muncă. La Cupa României, fiecare sportiv a încercat să se autodepășească. Rezultatele au fost peste așteptări, copii s-au comportat foarte bine!”, a declarat antrenorul Florin Bîrluț.

Alexandru Băilă, Răzvan Tudor, Laurențiu Tatu, Raul Hurdu, Teodor Băilă, Denisa Stanciu, Vlad Stoia, Amalia Stan, Sarah Dobrescu, Teodora Cristache, Crina Orlățan, Alina Ralea, Alexandru Ropotă, Cristian Ropotă, David Ralea, Petru Mitruș, Ștefan Mitruș, Tudor Dughiri, Andrei Dobră, Ștefan Dughiri, Raul Măerean, Andrei Buturugă, Matei Buturugă și Paul Meșter au fost sportivii care au contribuit la această reușită pentru Hwarang.

Medalie la Campionatul Mondial

A fost ultimul concurs important al anului! Pentru sportivii de la Hwarang urmează o pregătire de câteva luni pentru competițiile principale din 2019: Campionatul Mondial și Campionatul European. La Mondiale, tehnicianul sibian își dorește cel puțin o medalie la nivel de club, iar la lotul național al României, unde este antrenorul echipei de juniori speră ca sportivii noștri să termine în top 3, în clasament, iar pe națiuni țara noastră să fie cea mai bună din întrecere. ”La club, sperăm la cel puțin o medalie la Campionatul Mondial! Totul va depinde de muncă și motivație. La lot este un schimb de generații la juniori și va trebui să lăsăm așteptările mai jos. Eu zic că o clasare în primele 3 echipe la juniori este foarte posibilă și bineînțeles locul I în clasamentul general pe națiuni”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.