fbpx
Acum citesti:
FC Hermannstadt a terminat la egalitate cu Dinamo
Intreg articolul 3 minute de lectura

FC Hermannstadt a terminat la egalitate cu Dinamo

Fotbaliștii sibieni și-au revenit după eșecul înregistrat la Voluntari și au făcut un meci foarte bun în etapa cu numărul XIX a Ligii I. FC Hermannstadt a încheiat la egalitate cu Dinamo București, după un joc în care a fost echipa care a atacat mai mult, care a avut mai multe faze de joc și care a evoluat mai bine. A fost 1-1, după o luptă de uzură între cele două oponente. Fanii veniți din Sibiu au făcut o atmosferă splendidă pe toată durata jocului. Din păcate, pentru jucătorii ambelor formații, gazonul de pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș a fost groaznic. Bălți, după bălți, teren înghețat și mocirlă au fost câteva din impedimentele în calea unui spectacol extraordinar, dar fotbaliștii s-au achitat de sarcini și au avut un meci bun.

Ghinion pentru Pârvulescu                                                                                                                 

Oaspeții au început mai bine, reușind să înscrie la prima fază avută, în minutul 9. Hanca a marcat după o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral. Mijlocașul lui Dinamo a centrat, mingea a trecut peste toți jucătorii din careu, a căzut jos o dată și apoi a sărit aproape de vinclul porții, Căbuz atingând mingea, dar nereușind să o oprească. A fost o eroare și a portarului sibian, terenul făcându-i feste și lui când a trebuit să se deplaseze într-o parte. Cinci minute mai târziu, părea că o să fie o seară urâtă pentru FC Hermannstadt, Pârvulescu s-a accidentat și a trebuit înlocuit cu Pamfile. Pârvulescu a fost dus cu ambulanța la spital, după un duel aerian cu Montini. Nu a fost așa, răspunsul Sibiului a fost excelent, Company, Dumitriu și Dâlbea încercându-și șuturile, dar nu au găsit ținta perfectă și balonul a trecut pe lângă de două ori, iar o dată portarul Muțiu a respins mingea. FCH a preluat controlul partidei, a atacat, iar pentru acest lucru a fost răsplătită în minutul 31, când Petrișor Petrescu a înscris cu coapsa, din opt metri. S-a intrat la pauză cu 1-1. În repriza secundă, Hermannstadt și-a continuat ofensiva. Dâlbea și Tătar, șut pe lângă, plus reluare a lui Stoica în bară au fost câteva din fazele avute de sibieni. De partea cealaltă, ”câinii roșii” au replicat pe final, având chiar șansa unei victorii, la ultima fază a disputei. Popescu a tras fulgerător din careu, însă Căbuz a avut o paradă fabuloasă și a respins mingea în transversală. S-a încheiat 1-1, rezultat care menține distanța de trei puncte dintre cele două echipe. FCH are 22 de puncte și se află pe poziția a opta, iar Dinamo are 19 puncte, fiind pe locul unsprezece.

Cătălin Căbuz, Biel Company, Cătălin Pîrvulescu, Nemanja Mijuskovic, Ionuț Stoica, Daniel Tătar, Lucian Dumitriu, Răzvan Dâlbea, Petrișor Petrescu, Ștefan Blănaru și Juvhel Tsoumou au fost cei 11 fotbaliști introduși încă din primul minut de antrenorul Vasile Miriuță. Pe parcursul disputei au mai intrat în teren Claudiu Pamfile, Jordan Nkololo și Ilja Antonov. Partida a fost arbitrată de Istvan Kovacs. Vasile Marinescu și Mihai Artene au fost asistenți.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.