fbpx
Acum citesti:
Baschetbalistii lui CSU au adus bucuria pe fata copiilor din scolile sibiene
Intreg articolul 4 minute de lectura

Baschetbalistii lui CSU au adus bucuria pe fata copiilor din scolile sibiene

Timp de o oră, în Sala de Sport a Liceului Teoretic Constantin Noica din Sibiu, peste 100 de copii ne-au adus pe cei prezenți acolo în momentul în care fiecare era în Școala Generală, făcea sport cu o pasiune nemaipomenită şi se bucura de fiecare clipă petrecută pe teren alături de colegii săi. Exact asa au făcut şi acei copii, care au participat la acțiunea de promovare a Baschetului în Școli. Ei au alergat, s-au luptat pentru minge, au încercat să introducă balonul în cos şi să evolueze cât mai bine pe teren. Colegii lor i-au susținut frenetic în tribune făcând o atmosferă splendidă şi bucurandu-se alături de ei la fiecare reuşită.

Pe teren au fost două echipe, una fiind “antrenată” de Dragoş Gheorghe, iar cealaltă de Kevin Hardy. “Este un eveniment foarte bine organizat de clubul nostru împreună cu suporterii. Am luat parte şi anul trecut. Cred că este o inițiativă foarte frumoasă şi placută pentru elevii Sibiului. Este important să înțeleagă cât de mult contează sportul pentru sănătate. Este important să practice un sport de la vârste fragede pentru că îi va ajuta foarte mult în viață. Copii au fost foarte energetici si cu mult chef de viață. Pentru noi ca sportivi este un eveniment de recreere, ne vedem pe noi acum mulți ani, când eram de vârsta lor şi ne-am fi dorit să avem ca modele niște sportivi profesionişti, care să vină la noi în şcoală “, a declarat Dragoş Gheorghe, baschetbalist la CSU Sibiu.

“Iubesc energia de aici şi modul cum copii îşîncurajau colegii”

Colegul său, Kevin Hardy a fost numai zambet pe toata durata meciurilor. Americanul s-a bucurat văzând pasiunea şi modul în care copii joacă baschet, plus atmosfera creată de colegii lor în tribună. “A fost grozav! M-am bucurat că am putut da înapoi comunității. Iubesc energia de aici şi modul cum copii îşi încurajau colegii. Păreau că se distrează şi alergau pe tot terenul. A fost frumos să fiu în preajma lor”, a spus Hardy.  Proiectul fanilor sibieni a avut loc marți, la şase instituții şcolare din Sibiu: Școala Gimnazială nr.1 Sibiu, Școala Gimnazială nr.18 Sibiu, Școala Gimnazială nr.25 Sibiu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Sibiu, Colegiul National Octavian Goga Sibiu şi Liceul Teoretic Constantin Noica Sibiu.

“Eu aş face evenimente din acestea în fiecare săptamană. Îmi place să vad copii cum se bucura, cum se distreazăşi se simt bine. M-a bucurat să văd faptul că copii din teren sunt sustinuți de colegii lor din tribună “, a spus Eduard Marinca, antrenor. Justas Tamulis, Randal Alan Falker, Isaiah Philmore, Kevin Hardy, Mirel Dragoste, Chris Cooper, Monyea Pratt, Lucas Tohatan, Wilhelm Brosser, Dragos Gheorghe, Aurelian Gavriloaia, Alexandru Varga și Sebastian Costeiu au fost baschetbaliştii lui CSU Sibiu care au luat parte la acțiune.

“Vorbesc în calitate de profesor, director şi fost sportiv. Consider că este un eveniment foarte important. Este o onoare pentru noi această activitate, iar copii sunt încântați. Suntem foarte multumiți că vin cei de la CSU la noi în scoală şi promovează baschetul. Activitățile acestea îi stimulează pe copii pentru a face baschet şi sport”, a declarat Mihai Ordean, director al Liceului Teoretic Constantin Noica Sibiu. Marcatoarea primului coş al zilei s-a văzut din prima clipă că este pasionată de baschet. “A fost un eveniment foarte frumos. Eu fac baschet de un an şi jumătate. Îmi place foarte mult. M-am înscris pentru două motive: pentru că sunt pasionată de baschet şi ca să mă mai înalț un pic”, a spus micuța Sofia Andreea Budiste.

Oricât de des s-ar organiza asemenea activităti cred că ar fi benefice pentru viitorul copiilor”

Copii ce au evoluat în teren au primit echipamente de joc, iar la final, toți cei prezenți au făcut poze cu jucătorii şi au luat autografe. Proiectul “Promovarea baschetului în scoli” a fost început în anul 2006 de către fanii “vulturilor”. Acțiunea se adresează copiilor între 7 şi 14 ani. Scopul ei este atragerea atenției asupra unei alternative sănătoase de a petrece timpul liber, printr-o abordare directă şi exemplificativă. Acțiunea din acest an a fost co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

 

Mădalina Sporiş (învățătoare la Liceul Teoretic Constantin Noica Sibiu) : “Noi trebuia să avem oră de geografie acum, dar când i-am anunțat că o să vină în sala de sport pentru un eveniment de promovarea baschetului cu sportivii de la CSU a fost fericire maximă. Au fost foarte entuziasmați şi dornici să participe la această acțiune. Evenimentul a fost foarte binevenit. A fost benefic pentru copii deoarece îi apropie mai mult de acest sport, pe care nu toți îl cunosc. Oricât de des s-ar organiza asemenea activități cred că ar fi benefice pentru viitorul copiilor. Sportul şi educația ajută copilul să se formeze întru-tot”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.