fbpx
Acum citesti:
Ionuț Budu a fost selecționat pentru CE de Box
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ionuț Budu a fost selecționat pentru CE de Box

Pugilistul antrenat de către Emil Bihorean s-a prezentat foarte bine la selecția pentru Campionatul European de Box ce va avea loc anul viitor. În perioada 18-30 noiembrie, Ionuț Budu s-a aflat la Brăila și a fost testat de tehnicianul lotului național, exact ca și restul celor prezenți acolo. Ionuț s-a pregătit și a avut două meciuri reușind să se impună în ambele, la categoria 60 de kilograme. Categorie unde a trecut recent și va fi singurul reprezentant al României la europene. ”A boxat foarte bine în ambele meciuri! Antrenorul lotului de juniori, Gheorghe Perțea îl urmărește pe Ionuț de la cadeți. În luna mai el a fost prezent la europenele de la Albena, cu lotul și a ajuns în sferturi”, a declarat antrenorul Emil Bihorean.

An foarte bun pentru boxul sibian  

                                                                                                    

Ionuț Budu este medaliat cu aur la ultima Cupă a României. El este în clasa a opta, urmând a da și Examenul de Capacitate, în acest an. Cu boxul, în 7 ianuarie, el se va prezenta din nou la Brăila și va începe pregătirea pentru Campionatul European. Competiția se va desfășura în primăvară, locația și data evenimentului urmând a fi stabilite ulterior. ”Ionuț a evoluat foarte bine. A crescut în înălțime, iar în categorie a trecut de la 56 la 60 de kilograme. La lot o să facă două antrenamente pe zi. El trebuie să lucreze să-și îmbunătățească condiția fizică și un pic procedeele tehnice”, a spus tehnicianul sibian. Ionuț Budu este legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Sibiu. El face box de la 7 ani, iar în 13 ianuarie va împlini vârsta de 15 ani.

Prezențe internaționale     

Anul 2018 a fost excelent pentru boxul sibian, pe lângă reușitele lui Ionuț, Răzvan Roman a obținut o medalie la Cupa României, la naționale, Iulia Guță și Luisa Simulescu au cucerit titlul, iar Claudia Miscoci au urcat pe podium. ”Sunt mulțumit de anul competițional 2018 deoarece am mai avut doi sportivi la europenele de cadeți, de la Albena (Bul), iar în octombrie, Iulia Guță a participat la Europenele de juniori din Rusia”, a mai declarat Emil Bihorean.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.