fbpx
Acum citesti:
Turul Ciclist al Sibiului aduce la start echipa lui Contador și Basso
Intreg articolul 4 minute de lectura

Turul Ciclist al Sibiului aduce la start echipa lui Contador și Basso

Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au anunțat definitivarea listei de start a competiției: din rândurile echipelor pro-continentale și continentale. Cea mai interesantă apariție pentru fanii români ai ciclismului este prezența echipei Kometa, a celebrilor foști rutieri Alberto Contador și Ivan Basso. Evenimentul va avea loc în perioada 3-7 iulie.

Grila de start a competiției din 2019 este fomată din 21 de echipe, din care două pro-continentale, 18 continentale și o selecționată națională a României. Cele două formații profesionale, Androni Giocattoli–Sidermec (Italia) și Gazprom Rusvelo (Rusia) nu sunt la prima prezență în tur, dar numai Androni a reușit să-și adjudece trofeul până acum, ba chiar de două ori, prin Egan Bernal  și Ivan Ramiro Sosa, ultimii doi învingători și care au ajuns între timp la cea mai puternică echipă din ciclism, Team Sky. Rușii în schimb nu au gustat din cupa victoriei, ei reușind anul trecut să plaseze doi cicliști pe podiumul final, o performanță bună, dar care nu mulțumește o echipă cu blazon de pro-continentală. O a treia echipă pro-continentală, Delko-Marseille Provence (FRA) este așteptată zilele acestea să confirme paticiparea la tur.

Tineri însetați de victorie

Din rândurile echipelor continentale, noutatea absolută este participarea formației Kometa Cycling Team (Spania), echipă de pepinieră a formației de World Tour Trek-Segafredo. Echipa este manageriată și antrenată de cei doi mari campioni Contador și Basso, specialiști în probele montane. În istoria ciclismului profesionist, numai șapte sportivi au câștigat toate cele trei mari tururi. Alberto Contador este pe aceea listă, fiind învingător și în Turul Italiei, Turul Franței și Turul Spaniei. Apoi, Ivan Basso are la activ două victorii în Giro d’Italia și un Tur al Franței la U23.Echipa celor doi este compusă din cicliști tineri și talentați, care în primul an de existență au acumulat 11 victorii și care vor veni la Sibiu însetați să câștige a treia victorie de etapă într-un tur de categorie superioară, sau chiar să plece acasă cu tricoul galben sibian.

Important contingent italian și de data aceasta

CCC Development Team (Polonia) este formația continentală a CCC, care, după ce și-a adjudecat de două ori turul sibian, a urcat în 2018 de la rangul de pro-continentală în rândul echipelor de World Tour și va participa în Turul Fanței. Adria Mobil (Slovenia) revine în competiție, după ce în 2014 și-a adjudecat trofeul sibian de o manieră pe cât de surprinzătoare pe atât de categorică. Ca de obicei, la start se aliniază și un important contingent italian, reprezentat de echipele D’Amico UM Tools, Sangemini – Trevigiani – MG.K Vis, Biesse Carrera și Cycling Team Friuli. Echipa Team Illuminate (Statele Unite), care are la activ victoria de etapă din evadare din 2017, vine la Sibiu pentru al treilea an. Acestora li se adaugă o a doua echipă americană, 303 Project, Massi Vivo Grupo Oressi din Paraguay și echipele europene Akros Thömus (Elveția), Monkey Town a Bloc (Olanda), Hurom (Ungaria), Pannon (Ungaria) și Elkov-Author (Cehia). România va fi reprezentată de două echipe continentale, Giotti Victoria și Team Novak, cărora li se adaugă o selecționată națională care va atrage toate aplauzele fanilor prin evoluțiile lui Eduard Grosu și Serghei Țvetcov.

Turul Ciclist al Sibiului va avea un prolog și patru etape. Traseul este următorul:

Prolog – 2.2 km:Centrul Istoric al Sibiului

Etapa I – 190 km: Sibiu – Cisnădie – Tălmaciu – Cisnădie – Rășinari – Gura Râului – Miercurea Sibiului – Păuca –Ocna Sibiului – Cristian – Poplaca – Sibiu. Sosirea pe Bd. Victoriei;

Etapa II – 160 km: Sibiu – Agnita – Cârțișoara – Bâlea Lac (2040 m altitudine);

Etapa III – 161 km: Sibiu –(Săliște – Poiana Sibiului – Dobârca – Săliște) x 2 -Rășinari – Păltiniș (1440 m altitudine);

Etapa IV – 174 km: Sibiu – Mediaș – Agnita – Sibiu. Finish în Piața Mare.

Competiții conexe, pentru public: Cursa Sponsorilor, Green Day Kids, King of the Mountain și Biciclete Cochete.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.