fbpx
Acum citesti:
”La Sibiu nu bate nimeni”. CSU a obținut o victorie importantă după o luptă cu ”leii din Bănie”
Intreg articolul 3 minute de lectura

”La Sibiu nu bate nimeni”. CSU a obținut o victorie importantă după o luptă cu ”leii din Bănie”

”Vulturii” lui Dan Fleșeriu au avut de tras timp de 40 de minute în această seară! Oaspeții de la SCM Craiova au venit cu gândul să fie prima echipă care să câștige pe terenul sibienilor în acest sezon, iar timp de 3 reprize, oltenii au făcut față gazdelor și diferența între cele două formații a fost mică. Învingătoarea s-a hotărât în ultimele zece minute, perioadă în care galben-albaștrii au fost mai buni în atac și au rămas neînvinși pe teren propriu. Peste 2000 de spectatori au fost prezenți în Sala Transilvania. Atmosfera a fost superbă pe toată durata meciului, fanii încurajându-și echipa și punând presiune pe formația adversă mereu.

Apărări bune pentru ambele echipe

A fost o adevărată bătălie între cele două ”trupe”, care s-au achitat destul de bine pe faza defensivă aproape tot jocul, iar în ofensivă au avut destule probleme să marcheze des. Capitolul recuperărilor a fost cel care a făcut diferența cel mai mult în favorarea lui CSU, Cooper, Hardy, Pratt, Gavriloaia și Philmore fiind de multe ori primii la minge sub panou. Primele șaisprezece minute ale duelului dintre ardeleni și olteni au fost echilibrate, scorul fiind 30-29 pentru CSU Sibiu. Gazdele s-au desprins pe finalul sfertului la șase puncte și au intrat la pauză cu avantaj, 37-31. Repriza secundă a fost începută mult mai bine de ”vulturi”, care s-au distanțat la unsprezece puncte, 44-33, dar apoi a urmat o perioadă mai slabă și oaspeții au egalat la 45. CSU a revenit la conducere și a încheiat s3 cu 50-48.

Meci foarte bun pentru Hardy și Philmore

Ultimele opt minute au fost decisive, galben-albaștrii au evoluat mai bine în atac, Hardy reușind să marcheze puncte din acțiuni individuale, Philmore a fost extraordinar exact când echipa avea cea mai mare nevoie, iar Dragoste a avut două aruncări de la distanță nemaipomenite. Totul a dus la 72-61 pentru gazde, iar craiovenii nu au mai putut remonta și de data aceasta diferența. S-a încheiat 77-68 pentru CSU Sibiu. Cu acest succes, CSU a ajuns la 14 victorii și 4 înfrângeri în campionat! Echipa noastră se află pe primul loc în Liga Națională de Baschet Masculin. SCM Craiova este pe ultima treaptă a podiumului cu 11 partide câștigate și 7 jocuri pierdute.

Isaiah Philmore a fost cel mai bun marcator al disputei. Americanul a înscris 19 puncte, a avut 7 recuperări și 2 pase decisive, iar în repriza secundă a fost decisiv în apărare în momente importante. Kevin Hardy a avut o seară bună și el reușind 17 puncte, iar Monyea Pratt a fost grozav în defensivă, și deși a avut numai 3 puncte în ofensivă a avut 12 recuperări. Justas Tamulis (14), Mirel Dragoste (8), Chris Cooper (8), Aurelian Gavriloaia (7) și Randall Falker (1) au fost ceilalți marcatori ai lui CSU.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.