13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Rezultate deosebite pentru sportivii de la judo

Cele mai citite

Cinci judoka de la Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu s-au remarcat la Campionatul Național de Cadeți Under 18! Alexandra Pașca și-a păstrat fără probleme titlul cucerit anul trecut. Cea mai bună sportivă a județului conform celor de la Consiliul Județean Sibiu a avut patru meciuri pe tatami, la categoria -52 de kilograme. Ea nu le-a dat nicio șansă adversarelor având nevoie de numai 5 secunde pentru a se impune în primul duel, apoi a urmat o luptă încheiată prin wazzari, iar locul în finală și l-a câștigat prin 3 shido. În finală ea s-a impus prin ippon. ”Pentru mine este ceva normal să iau medalia de aur la naționale. Este ceva normal să ies campioană la vârsta mea și la alte vârste în țară”, a spus judoka. Aproape de aur a fost și Iulia Alexandra Avram, la -63 de kilograme. Judoka a ajuns până în finală și a obținut medalia de argint.
”Sunt mulțumit de rezultate”
Andrei Anghel (50 de kilograme) și Paul Bolovan (60 de kilograme) au urcat și ei pe podiumul de premiere al întrecerii. Ambii au câștigat bronz la categoriilor lor. În afara celor patru o prestație bună a avut și Alexandru Ghinea, la 66 de kilograme. Acesta a terminat pe poziția a șaptea, însă a fost și el aproape de podium, iar tehnicianul său a fost extrem de mulțumit de evoluția sa. A fost prima competiție din acest an pentru sportivii pregătiți de Ovidiu Ionaș. Toți sunt cadeți, iar pentru unii a fost ultimul an la această categorie, fiind șansa lor de a confirma rezultatele obținute anul trecut și chiar să le depășească. ”Rezultatele au fost ca anul trecut, cu ușor progres din partea Iuliei care a urcat de pe III pe II, cu Paul care nu a obținut medalie atunci și a câștigat acum, iar Alex Ghinea mi-a plăcut cum a luptat în cele patru meciuri avute fiind aproape de medalie. Sunt mulțumit de rezultate, dar mă așteptam de la Avram și Anghel să iasă campioni naționali”, a declarat antrenorul sibian. Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 23 și 24 februrie, la Craiova. Concursul a avut loc în Sala Sporturilor ”Ion Constantinescu”. Au participat 271 de luptători, de la 62 de cluburi, din întreaga țară.
Numărul 3 mondial la judo
Pentru sportivii menționați mai sus urmează o competiție puternică săptămâna viitoare. În 9 și 10 martie ei vor participa la Cupa Europeană de la Zagreb. Întrecerea din Croația aduce la start peste 700 de sportivi și va fi un test pentru unii sibieni. De la Alexandra Pașca și Andrei Anghel sunt cele mai mari așteptări în acest an competițional. Pașca este numărul 3 mondial la judo, iar Anghel a avut prestații frumoase la Cupele Europene, la care a participat.
”Îmi doresc să iau o medalie la toate trei competițiile”
Campionatul European, Festivalul Olimpic al Tineretului European și Campionatul Mondial de Judo sunt concursurile de top în acest sezon, iar antrenorul Ionaș speră la medalii din partea celor doi. ”Alexandra și Andrei au câștigat medalii la Cupele Europene și Campionatul European. Ei văd altfel competițiile acum. Obiectivele corecte pentru 2019 ar fi pentru Alexandra o medalie la Campionatul European și FOTE, și o clasare 3-5 la Campionatul Mondial. De la Andrei îmi doresc o medalie la CE sau FOTE. Pe plan național, sper ca Paul, Iulia și Alex să puncteze la juniori U21, și de ce nu chiar și la tineret. Aș vrea ca Avram și Bolovan să se apropie de o medalie la o Cupă Europeană”, a mai spus Ovidiu Ionaș. Se anunță un an greu pentru sibieni, cu multe concursuri puternice, însă judoka de la Șoimii pot arăta și în 2019 de ce sportul lor a fost numărul I în oraș, în anul trecut. ”Trebuie să muncesc cât mai mult pe zi ce trece. Îmi doresc să iau o medalie la toate trei competițiile internaționale: Campionatul European, Festivalul Olimpic al Tineretului European și Campionatul Mondial”, a mai declarat Alexandra Pașca.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect