fbpx
Acum citesti:
Ana Tarsia, triplă medaliată la ski alpin
Intreg articolul 3 minute de lectura

Ana Tarsia, triplă medaliată la ski alpin

Un zâmbet larg și multă bucurie a reprezentat Campionatul Național de Ski Alpin dedicat juniorilor mici, Under 14 și Under 16 pentru Ana Târșia. Sibianca a câștigat trei medalii în întrecerea ”sportului alb”. După ce în noiembrie 2017 suferea o accidentare la mâna stângă și stătea pe ”bară” până în vara anului trecut, Ana a revenit în competiții, și deși cu mici dureri a trecut peste ele, s-a simțit tot mai bine pe pârtia de schi, iar la naționalele de la Azuga s-a remarcat în toate probele la care a participat.

”Au fost cele mai bune manșe ale mele din acest sezon”

Sibianca antrenată de Florin Cristea a cucerit medalia de argint la proba de combinată și a obținut două medalii de bronz la slalom și slalom uriaș. ”Am început anul mai timid, dar pe la FIS Children Trophy am venit mai aproape ca rezultat de locul 1 și mi-am zis că nu am nimic de pierdut la naționale. Acolo am concurat mult mai bune și mi s-au părut că au fost cele mai bune manșe ale mele din acest sezon. Sunt foarte fericită! Nu mă așteptam, credeam că o să vin pe locuri mai în spate și am făcut o surpriză plăcută la toată lumea, nimeni nu se aștepta, nici părinții mei. Vreau să mulțumesc în mod deosebit antrenorului meu, Florin Cristea. De asemenea vreau să mulțumesc doamnei diriginte, prof. Carmen Popescu și a directorului Colegiului Național Gheorghe Lazăr, Octavian Negrea pentru înțelegere și sprijin. Sper ca și ceilalți profesori să înțeleagă situația mea și că mă vor sprijini în recuperarea materiei”, a declarat tripla medaliată la ski alpin.

Datorită acestor rezultate, Ana s-a calificat în lotul național al României și va pleca în Bulgaria, la Bansko, locație unde va participa la o competiție în zilele de 9 și 10 martie. Apoi, în luna aprilie ea va fi prezentă pe celebra pârtie de la Val d’Isère, acolo unde are loc anual cel mai puternic concurs internațional pentru copii. Ana Târșia a început acest sport de la vârsta de 4 ani. Ea este legitimată la CS Dinamo București, centrul sportiv fiind la Brașov. Sportiva a fost sprijinită în tot acest timp de sponsorii Gama Construct SRL, A&D SIBCOM SRL, Royal Imobiliare SRL și Malidcom SRL. ”Un an nu a stat pe pârtie deloc și au fost probleme pe pârtie pentru a reveni. Era reticentă, dar nu s-a lăsat. În termen de viitor apropiat, rezultatele sunt foarte importante pentru că i-au deschis întrecerile internaționale, participând la concursul din Bulgaria, iar apoi va participa la cel de la  Val d’Isère”, a spus tatăl sportivei, Dragoș Târșia.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.