fbpx
Acum citesti:
Edi Iordănescu: Am emoții în privința arbitrajelor din play-out
Intreg articolul 4 minute de lectura

Edi Iordănescu: Am emoții în privința arbitrajelor din play-out

Dezavantajată clar de arbitrii în ultimel partide din sezonul regulat al Ligii I, Gaz Metan începe sâmbătă după amiaza lupta în play-out, în compania formației FC Hermannstadt. După ce în ultimele meciuri medieșenilor li s-au refuzat două lovituri de la 11 metri și au fost trecute cu vederea mai multe faze clare în care adversarii au comis henț înaintea marcării unui gol, cum a fost cazul la Iași, antrenorul Edi Iordănescu spune că are emoții în privința arbitrajelor de la partidele medieșenilor.

Într-o conferință de presă susținută la stadionul Gaz Metan, Iordănescu a spus că poate să fie subiectiv când vorbește despre arbitraje fiind antrenorul echipei, însă a dat exemplu patronului formației Sepsi Sfântu Gheorghe, care a recunoscut public că formația sa a fost avantajată clar de arbitraj în meciul câștigat, 1-0, cu Gaz Metan.

În plus, tehnicianul medieșenilor a amintit și de partida de la Iași, când Politehnica a marcat după un henț clar și meciul cu Dunărea Călărași, când medieșenilor le-a fost refuzată o lovitură de la 11 metri. Iordănescu se îtreabă de ce arbitrii greșesc doar împotriva medieșenilor și de ce adversarii Gazului Metan nu se plâng niciodată de arbitraje.

Antrenorul “lupilor negri” spune că arbitrajele împotriva formației pe care o pregătește reprezintă deja o problemă și că toate greșelile care i-au costat puncte pe medieșeni au fost foarte clare.

“Încep să am emoții în ceea ce înseamnă manierele în care suntem conduși de la centru și eu care întotdeauna am susținut și susțin în continuare arbitrii români, avem arbitri buni, avem arbitri cu calitate, vedem că se produc greșeli și în campionatele puternice și în cupele europene, dar unde sunt extrem de supărat și aici pun accent foarte mult, este că toate greșelile care s-au făcut au fost în defavoarea noastră. Plec de la ideea că Iordănescu e subiectiv.

Ne gândim că Iordănescu este antrenorul echipei, e subiectiv, nu știu, poate mai construiește alibiuri pentru el, pentru staff-ul lui, pentru jucători. Dar domnilor, atunci când și conducătorii echipelor adverse ies în presă și recunosc asta, cum e cazul patronului de la Sepsi, al cărui caracter și omenie le apreciez enorm, a ieșit și a spus că am fost avantajați clar în meciul cu Mediaș. Ok, Iordănescu e nebun, dar când ajung să o spună și adversarii că au fost avantajați, înseamnă că e o problemă.

Am avut două înfrângeri, ambele influențate clar de arbitraj, la Iași și cu Sepsi. Un punct în plus la Iași și un punct în plus cu Sepsi și cu penalty acum și din nou, nu Iordănescu o spune, ci specialiștii, că trebuia să primim penalty cu Călărași, deci încă două puncte în plus.

Deci vorbim de 4 puncte în clasament, dar și de o altă stare de spirit. Și-atunci ce spun eu este că, dacă Iordănescu este subiectiv, toți specialiștii care analizează, ajung și conducătorii echipelor adverse să recunoască, atunci înseamnă că este o problemă.

Pentru mine semnul cel mai mare de întrebare este de ce împotriva noastră tot? De ce niciun adversar nu se plânge de arbitraj atunci când joacă cu Mediaș? Mediașul a pierdut două meciuri cu 1-0, nu am luat niciodată mai mult de un gol în acele meciuri și atunci când Iordănescu reclamă o greșeală de arbitraj clară, nu spune că la 3-0 pentru adversar meritam și noi un penalty, ci meritam la 1-0 sau 0-0. Vorbim de lucruri efectic clare”, a menționat antrenorul Gazului Metan.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.