-0.9 C
Sibiu
marți, martie 19, 2024

CSU Sibiu a terminat pe locul 3 sezonul regulat

Cele mai citite

CSU Sibiu a terminat sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Galben-albaștrii au avut nouă victorii și 5 eșecuri și au încheiat pe locul III această fază din grupa valorică A. Sibienii au obținut 23 de puncte, cu 3 mai puține față de primele două echipe, Universitatea Banca Transilvania Cluj Napoca (12-2) și CSM Oradea (12-2). În spatele ”vulturilor”, la o distanță clară s-au aflat Steaua București (6-8), Dinamo Știința București (5-9), CS SCM Timișoara (5-9), SCM U Craiova (5-9) și BC FC Argeș Pitești (2-12).
Accidentările, problema echipei noastre
A fost o fază dificilă pentru CSU Sibiu, care în trecut termina de obicei această perioadă pe prima poziție, sau în cel mai rău caz pe al doilea loc, la o distanță și mai mică de primul. În acest sezon, accidentările ”s-au ținut scai” de formația lui Dan Fleșeriu, iar faptul că jucătorii noștri au avut și meciurile din FIBA Europe Cup a îngreunat și mai mult situația lor, chiar dacă orădenii și clujenii au trecut prin aceeași situația ca jocuri.
Cei mai buni la recuperări
În cele 14 meciuri disputate în LNBM, doar Lucas Tohătan, Christopher Cooper și Randal Falker au evoluat în toate partidele. Isaiah Philmore, Rolland Torok, Jared Jordanj și Jordan Chatman au evoluat în 13 jocuri, pe când restul au avut mult mai puține, lipsa lui Barry Stewart de pe parchet fiind simțită de ”vulturi”. Capitolul la care sibienii au strălucit cel mai mult a fost cel al recuperărilor, fiind singura echipă din țară ce a trecut de numărul 200. În ceea ce privește punctele, galben-albaștrii au reușit 1085, media fiind de 77.5 pe meci, iar cele mai multe au fost înscrise în victoria cu Timișoara (100-96). Isaiah Philmore a fost cel mai bun marcator al echipei, el având 16.3 puncte pe joc. Jared Jordan a fost liderul echipei și al Ligii Naționale în ceea ce privește pasele decisive, el având 88 până acum. După ce în Spania și Grecia a fost liderul la acest capitol, acum a venit rândul să-și treacă în cont și campionatul României.
Primul meci din Top 6, în Sala Transilvania
Pentru CSU Sibiu urmează TOP 6, competiție unde se înfruntă cele mai bune șase formații din țară pentru un loc cât mai avantajos în play-off. Echipa noastră va avea primul meci în 27 ianuarie, pe teren propriu, de la ora 18,00. Adversar va fi CSA Steaua București, oponentă pe care baschetbaliștii Sibiului au învins-o în ambele dueluri din acest sezon competițional.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Biciclete performante pentru cicliștii CSM Mediaș

Două biciclete au fost oferite de Clubul Sportiv Școlar Mediaș pentru 2 dintre cei mai buni sportivi ai clubului.Miruna...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect