5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Baschetbaliștii de la Alpha sunt campionii României

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Turneul național de juniori organizat în această săptămână la Ploiești a fost extraordinar pentru baschetbaliștii de la Alpha Sport Team Sibiu Under 13. Sibienii au fost cei mai buni din competiție și și-au adjudecat la final titlul de campioni naționali ai României. Alpha a câștigat întrecerea după o finală extrem de disputată contra echipei Dan Dacian București. A fost 31-28 pentru ”alb-verzi”, sibienii având 10-0, însă pe urmă bucureștenii au revenit și s-au apropiat la un punct, încât la un moment dat scorul era 28-27 pentru Alpha. Finalul le-a aparținut sportivilor noștri, care au transformat 3 libere din 4 și au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere.
În afara meciului din finală, Alpha a câștigat toate meciurile avute în acest sezon și toate partidele jucate la Ploiești. Academia Phoenix Galați (34-25), U BT Cluj Napoca (60-48), Lynx Ploiești (51-21) sunt celelalte adversare pe care sibienii le-au învins la turneul final. Radu Dumitru, Sebastian Băcilă, Matei Florea, Elias Drăgan, Alexandru Suciu, Gabriel Vasiu, Paul Itu, Robert Carpovic, Raul Hurdubelea, Raul Burcea, George Rotaru, Eric Kriska, Mario Prodea, Bogdan Mihaiu, și Andrei Teodoru au fost baschetbaliștii ce au făcut parte din echipa Alpha, iar Darko Pandurovic a fost antrenor principal.
”După aceasta perioadă delicată  pentru toată lumea, echipa de baschet masculin U 13 a clubului nostru a participat  la Turneul Final U 13 masculin, care a avut loc la Ploiesti , unde am reușit să câștigam Titlul de Campioni Nationali. În aceste 6 luni am încercat să ne adaptăm continuu, fară să ne pierdem entuziasmul și pasiunea pentru baschet. Faptul că acest capitol s-a încheiat pe terenul de baschet are o mare însemnatate atât pentru echipa direct implicată, cât și pentru generațiile mai mici care primesc astfel o motivație în plus de a practica în continuare baschetul. Am avut parte de o competiție puternică, în condițiile în care la categoria noastra au participat 7 echipe valoroase, fiecare confruntare fiind pentru noi ca o finalã. Ultimul meci, care a stabilit echipa campioană, a avut loc în compania marii noastre rivale de anul trecut, echipa clubului Dan Dacian București. Acest titlu a venit ca o recompensă binemeritata dupa un sezon excelent încheiat fară nicio înfrângere. Țin să felicit cu aceasta ocazie Federația  Română de Baschet care a reușit să depășească toate barierele și să organizeze un eveniment important, aducând  tuturor sperantă și încredere în relansarea sportului în general și baschetului în special. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în aceasta perioadă”, a declarat Alexandru Hulpus, președintele Alpha Sport Team Sibiu.

 
 
 
 
 
Credit foto – Alpha Basketball Sibiu Facebook

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect