16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Andrei Muntean va participa la europene

Cele mai citite

Cel mai important eveniment sportiv din ultimul an de zile pentru gimnastul Andrei Muntean va avea loc în această lună, în Basel. Localitate din Elveția unde sportivul născut în Sibiu va lua startul la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică. Concursul se va desfășura în perioada 21-25, iar cei mai buni reprezentanți ai noștri vor fi la aparate.

Andrei Muntean este printre gimnaștii ce vor concura pentru România la Campionatul European din Elveția. Marian Drăgulescu și Emilian Neagu sunt ceilalți români ce vor participa în proba masculină, pe când la fete noi vom fi reprezentați de Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi. Competiția de la Basel are o dublă importanță pentru Muntean, Neagu, Duță și Ceplinschi, medaliile în proba individuală și în cele pe aparate fiind una dintre ele, iar calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo fiind alta. De altfel, va fi ultima șansă pentru România de a mai avea alți gimnaști în Japonia alături de Iordache și Drăgulescu.  în Japonia alături de Iordache și Drăgulescu.

Sibianul Lucian Sandu va fi printre antrenorii ce vor conduce echipa României la

Campionatul European. Nicolae Forminte, Marius Urzică, Ștefan Gal, plus Lăcrămioara și Cristian Moldovan sunt ceilalți tehnicieni ai tricolorilor. Adela Popa, Angela Cacoveanu, Eugen Cețetean și Nicușor Pascu vor fi arbitrii români în concurs.

Andrei Muntean va intra în concurs în 22 aprilie. Inelul și paralelele sunt aparatele la care gimnastul nostru se descurcă cel mai bine. Proba la inel a dominat-o mulți ani în țară și în 2010 a obținut aurul la Jocurile Olimpice de Tineret, pe când la paralel s-a remarcat în ultimii ani, iar în 2016, la Jocurile Olimpice de seniori, de la Rio de Janeiro a ajuns în marea finală a competiției și a terminat pe locul 6 după o evoluție foarte bună, el fiind aproape de medalii.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect