5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Restricţii de circulaţie cu ocazia Cursei Sponsorilor, în Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Turul Ciclist al Sibiului organizează duminică, 20 iunie, de la ora 9.30, la Sibiu, competiția „Cursa Sponsorilor”, pentru care se instituie mai multe restricții de circulație.

Astfel, Calea Poplăcii este închisă între strada Ludoș până la ieșirea din oraș intre orele 7:30 – 15, iar Drumul Judeţean 106R este închis între Sibiu și intrarea în Poplaca intre orele 7:30 – 15. Conducătorii auto sunt rugați să folosească variante ocolitoare și să respecte indicațiile agenților de poliție și ale personalului de semnalizare a concursului. Pe Calea Poplăcii se interzice și parcarea autovehiculelor, de la strada Ludos pana la Jandarmeria Sibiu, în intervalul orar 6:00-15.

Încă de la prima ediție, în 2011, Turul Ciclist al Sibiului a oferit sponsorilor si partenerilor posibilitatea de a-și înscrie angajații la Cursa Sponsorilor. Evenimentul le oferă participanților șansa de a experimenta senzațiile unei competiții profesioniste – cursa se desfășoară pe un traseu închis circulației, cu cronometraj și arbitraj – însă într-o atmosferă prietenească, în care singurele lucruri care contează sunt fair play-ul și distracția. Cursa Sponsorilor a fost lansată ca și competiție cu start în masă, dar din 2020 se desfășoară ca probă de contratimp, individual și pe echipe (2 membri la fete, 3 la băieți), pentru a permite participanților să respecte regulile de distanțare impuse de pandemie.

Nu există limită de înscrieri, dar companiile sunt obligate să asigure echipament cu însemnele firmei fiecărui participant care concurează în numele lor. La ediția din acest an a Cursei Sponsorilor vor participa și persoane cu deficiențe de vedere, care vor concura pe biciclete pentru două persoană (tandem), mulțumită organizației UrbanBikeRevolution, inițiatoarea acestei acțiuni.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federației Române de Ciclism și a Uniunii Cicliste Internaționale. Încă de la prima ediție, care a avut loc în iulie 2011, Turul Ciclist al Sibiului s-a impus drept cea mai titrată competiție ciclistă organizată în România și una dintre cele mai importante din sud-estul Europei, găzduind echipe naționale, Continentale, Pro-Continentale și, în premieră pentru țara noastră, de World Tour. În cele 10 ediții organizate până acum, la Sibiu au fost prezenţi cicliști care au făcut istorie, precum Egan Bernal – câștigător al Turului Franței în 2019, sau Primož Roglič – câștigător al Turului Spaniei în același an.

„Anul acesta pentru prima dată în istoria sa de 11 ani, Turul Ciclist al Sibiului nu va începe la mijlocul săptămânii, ci sâmbătă, (3 iulie, cu prologul programat în centrul istoric al Sibiului – un contratimp individual de 2,5 kilometri desfășurat aproape integral pe piatră cubică. Duminică, 4 iulie, are loc prima etapă, pe un traseu de 208 km care ajunge și pe teritoriul județului Alba, la Sebeș, și se termină în cățărare în stațiunea Păltiniș (Sibiu-Sebeş-Jina-Răşinari -Păltiniş). Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care poartă plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara cățărare de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, pe Transfăgărășan (Sibiu-Cristian-Avrig-Bâlea Lac). Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa trei – și ultima – care se desfășoară pe un traseu de 226 de km (Sibiu-Mediaș-Blaj-Sibiu).

Ca la fiecare ediție, organizatorii au gândit și evenimente dedicate amatorilor, în ideea de a promova ciclismul ca sport de masă, dar și pentru a inspira copiii și tinerii să facă ciclism de performanță. Astfel, pe lângă Cursa Sponsorilor, anul acesta vor avea loc simultan, la Sibiu și Blaj, concursuri Green Day Kids, dedicate copiilor. Nu lipsește din program tradiționala competiție King of the Mountain, pe traseul spre Păltiniș, dar organizatorii propun, în premieră, Transfăgărășan Challenge – un concurs pe cel mai spectaculos drum din România, programat în aceeași zi cu etapa regină din Tur”, au transmis organizatorii Turului Ciclist al Sibiului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect