13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Victorie convingătoare pentru handbaliştii sibieni : HC Sibiu 33-29 Poli Timişoara

Cele mai citite

IMG_4274Handbaliştii sibieni au început campionatul perfect. Aseară, ei au învins pe Poli Timişoara cu scorul de 33-29 (18-16). A fost o victorie convingătoare după un joc la fel arătat pe parchet. Jucătorii antrenaţi de Matei Damian au controlat meciul de la un capăt la altul, conducând de la început până la sfârşit, şi nu le-au permis oaspeţilor să pună probleme nici măcar un moment. În faţa a peste 600 de spectatori prezenţi în Sala Transilvania, roş-negri au început meciul în forţă, în minutul opt conduceau deja cu scorul de 7-3. Au urmat minute echilibrate până la pauză, bănăţenii fiind superiori dar cu foarte puţin, şi altfel s-au apropiat la 10-12, 15-16, şi în final au intrat la cabine în dezavantaj, 16-18.
În a doua parte, gazdele au pornit ca din puşcă marcând pe atac şi având o apărare îmbunătăţită. S-au desprins la patru, apoi la cinci, şase sau şapte goluri până în ultimele opt minute ale duelului, scor 31-24. Oaspeţii au încercat să revină, dar nu au putut decât să ajungă la 33-29, şi echipa noastră s-a impus la meciul de debut. A fost un excelent prim succes pentru handbalişti, care au arătat îmbunătăţiri pe faza ofensivă, dar că mai au nevoie de etape pentru a se obişnui cu toţi jucătorii noi pe faza defensivă şi chiar şi în atac. La sfârşitul disputei, fanii s-au ridicat în picioare şi şi-au aplaudat favoriţii la scenă deschisă pentru cum au evoluat în teren. În partida următoare, sibienii vor rămâne în Sala Transilvania pentru a întâlni pe Academia de Handbal Minaur Baia Mare. Jocul va avea loc în 20 septembrie.
HC Sibiu – Cosmin Demian, Radu David, Florin Ramba, Gabriel Şofronici, Kazimierz Novacovschi, Bogdan Rău, Robert Micloş, Dorin Neamţu, Răzvan Istrate, Iulian Stoian, Andrei Iliuţ, Alexandru Tolciu, Răzvan Bogdan, Dorin Purcărea, Raul Muntean, Iulian Grozav şi Bogdan Verza, antrenori Matei Damian şi Nicolae Ştefan.
Matei Damian (antrenor HC Sibiu) : „A fost bine. Important este că am început cu o victorie. Am avut o formulă nouă de echipă, de asta încă suntem departe de ceea ce ne dorim. Dar eu zic că ne-am descurcat binişor. Publicul a fost numeros şi îl aşteptăm în număr cât mai mare la meciurile următoare”

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect