1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

HC Sibiu a pierdut în faţa Universităţii Cluj (31-34), după o evoluţie slabă până aproape de final, şi o revenire fenomenală insuficientă

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Handbal Club Sibiu1HC Sibiu nu a putut repeta victoria cu Universitatea şi pe teren propriu, după un succes la Craiova, roş-negri au fost înfrânţi pe teren propriu de către Cluj, scor 31-34 (13-18). Gazdele din Sala Transilvania au făcut un meci slab timp de 51 de minute, jucând modest, iar la un moment dat foarte prost. În ultimele nouă minute s-au trezit şi au început să evolueze la adevărata lor valoare, mai ales în apărare, dar nu a fost suficient pentru a câştiga în faţa Universităţii Cluj. Prima repriză de sâmbătă seara a aparţinut oaspeţilor, formaţie care şi-a impus forţa, experienţa şi mai ales alonja superioară pe parchet. Roş-negri au încercat să stea în apropierea adversarilor, reuşind până în minutul 27 să nu îi lase pe aceştia să se depărteze la mai mult de două-trei lungimi, diferenţă uşor surmontabilă în handbal ( (1-4, 5-7, 9-11, 11-14). O uşoară cădere a Sibiului a permis Clujului să i-a un avans mai confortabil, intrând la cabine cu cinci goluri, 13-18.
Cele mai proaste 15 minute din istoria echipei HC Sibiu, la seniori, în Sala Transilvania
Ce avea să urmeze după pauză nu s-a gândit absolut nimeni. Handbal Club Sibiu a avut cele mai proaste 15 minute din istoria echipei, la seniori, în Sala Transilvania. Roş-negri au părut totalmente deconectaţi şi pierduţi în teren, iar ofensiva s-a chinuit şapte minute ca să marcheze pentru prima dată în repriza secundă. Nu a mers nimic în atac, Bogdan Rău pierzând duelul cu goalkeeper-ul oaspete, acesta scoţând minge după minge. Defensiva a dus-o şi mai prost, pe atac poziţional au primit goluri uşoare, iar pe contraatac-uri rapide au fost de-a dreptul „nimiciţi”, jucătorii lui „U” făcând absolut tot ce doreau : aeriene, faze spectacol şi scheme noi. Ca să se arate cât groaznic au început sibienii partea a doua, după mai puţin de cinci minute, ei au rămas pe teren, patru contra şase, Rău şi Micloş fiind eliminaţi. Astfel, scorul a evoluat în modul următor : 13-23; 16-26; 21-31.
„Dacă marca Radu, câştigam”
Şi apoi s-a întâmplat ceva, elevii pregătiţi de Matei Damian şi Ştefan Nicolae s-au trezit. Nu i-au mai lăsat pe oponenţi să facă ce vor înspre poarta lor, iar pe atac, Radu David şi Robert Micloş au marcat aproape la foc automat. S-a făcut 25-31 în minutul 53, iar handbaliştii sibieni au început să joace fenomenal. Apărarea a fost excelentă, şi i-au răsplătit pe oaspeţi cu aceeaşi monedă, contraatacul. După două minute, scorul arăta 27-32, şi toată sala era în picioare sperând în revenire. Jucătorii noştri au continuat să marşeze şi în min.58, s-au apropiat la două goluri, 30-32. Soarta meciului s-a jucat în 30 de secunde, defensiva sibiană a recuperat mingea, care a ajuns la Radu David singur cu portarul, dar acesta a ratat, şi acolo s-a scris istoria duelului, Clujul marcând imediat. S-a terminat 31-34, mai mulţi suporteri şi colegi ai lui David au spus la final că „dacă Radu marca, câştigam”. Bogdan Rău : „Ştiam de la început că o să fie un meci greu. Era derbiul pentru locul III în clasament. Pe final, dacă marca Radu şi veneam la un gol, câştigam meciul”.
HC Sibiu – Cosmin Demian, Radu David, Florin Ramba, Gabriel Şofronici, Kazimierz Novacovschi, Bogdan Rău, Robert Micloş, Dorin Neamţu, Răzvan Istrate, Iulian Stoian, Andrei Iliuţ, Alexandru Tolciu, Răzvan Bogdan, Dorin Purcărea, Raul Muntean, Iulian Grozav şi Bogdan Verza, antrenori Matei Damian şi Nicolae Ştefan. Sibienii vor rămâne în Sala Transilvania, în data de 9 noiembrie urmând a primi vizita ultimei ocupante a podiumului, CSM Oradea. Partida se anunţă la fel de dificilă ca şi cea cu Universitatea.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect