1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Performanţe DA, sală BA

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Triatlon IIÎn numărul de acum două săptămâni v-am prezentat pe Ovidiu Albu şi Gheorghe Iurescu, elevi pregătiţi de Cornel Armenean şi care au terminat pe primul, respectiv al treilea loc la „Paratrialon 2014 – Schimbăm percepţia, schimbăm vieţi”. Rezultat nemaipomenit la mijlocul lunii octombrie, la întrecerea valabilă sportivilor cu dizabilităţi. Deşi au reuşit o performanţă importantă, iar de-a lungul anului 2014, Clubul Sportiv Roţile Astrale din care fac parte a avut rezultate deosebite, aceştia nu au o sală în care să se poată pregăti. Nu au un loc în care să facă sport, element vital în viaţa lor şi care i-a ajutat de multe ori să treacă mai bine peste supărările şi momentele triste când îşi amintesc de problemele lor de sănătate.
„Noi vrem să arătăm că se poate!”
Clubul Sportiv Roţile Astrale s-a pregătit pentru o scurtă perioadă de timp la Sala Transilvania. Joi, între intervalul 13-14, sportivii se antrenau acolo, dar au renunţat deoarece câţiva dintre ei şi tehnicianul lor nu prea puteau să ajungă din cauza programului încărcat şi a serviciului. În plus, nu toţi locuiesc în Sibiu, dar veneau special pentru antrenament. „De o lună nu mai avem sală. Nu putem face antrenamente. Contează foarte mult pentru noi deoarece ne întâlnim, socializăm, iar antrenamentul este foarte important”, a spus medaliatul cu aur la Paratriatlon 2014, Ovidiu Albu. Aceştia sunt un exemplu că se poate face orice dacă ai ambiţie, practicarea unor sporturi precum baschetul sau atletismul fiind imposibil de explicat cât de greu este pentru cine nu se află într-un scaun cu rotile, chiar şi noi cei de pe margine, neputând a înţelege complet prin ceea ce trec ei când împing căruciorul, ci doar să ne imaginăm. Un exemplu pozitiv şi pentru ceilalţi oameni aflaţi în situaţii similare. Gheorghe Iurescu : „Nu este prea în regulă. Avem club sportiv, şi suntem singurii din Sibiu ce nu avem sală. Noi vrem să arătăm că se POATE, în ciuda dizabilităţilor. Înainte ne întâlneam, povesteam. Mai făceam demonstraţii pe la şcoli şi licee. Ştiam unii de alţii, acum nu ne prea mai vedem de când nu mai avem sală”.
„Nu ni se permite să avem acces într-o sală de sport la o oră rezonabilă”
În anul competiţional 2014, CS Roţile Astrale a participat la competiţii de Paratriatlon (locul I şi III), la baschet pe echipe (locul II şi locul III), aruncarea greutăţii (locul III), atletism 800 de metri (locul II), plus chemări permanente la loturile naţionale ale României pentru cel puţin doi jucători. Cornel Armenean (antrenor CS Roţile Astrale) : „Marea noastră problemă este că nu ni se permite să avem acces într-o sală de sport la o oră rezonabilă. O oră de pregătire pe săptămână avem nevoie, dar nu ne dă nimeni un spaţiu. Mulţumim Consiliului Local că ne-a dat Sala Transilvania, dar a trebuit să renunţăm pentru că în ziua de joi de la ora 1 la 2, eu nu prea puteam să ajung, iar alţi băieţi aveau serviciu şi nu puteau să se învoiască de fiecare dată. Avem noroc că suntem susţinuţi de directorul şcolii generale nr.1 Sibiu, Inspectoratul Judeţean Sibiu şi Fundaţia Motivation. Încercăm să obţinem Sala de sport de la Şcoala Generală nr.1…Suntem între primele centre din ţară şi reuşim să participăm la toate competiţiile organizate, deşi antrenamentele le facem cum putem şi unde putem”.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect