7.6 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

O zi de neuitat pentru Andreea Iridon. Gimnasta noastră a cucerit DOUĂ medalii la Jocurile Europene de la Baku

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Andreea Iridon Baku 2015Andreea Iridon a avut o zi de neuitat la Baku. Cu puţine ore în urmă, sportiva din Tilişca a cucerit două medalii la Jocurile Europene. Gimnasta noastră a câştigat argintul la bîrnă şi bronzul la paralele.
Competiţia de astăzi a început cu paralele. Andreea a intrat a patra în finală. Ea a obţinut 12.800, după ce a căzut de pe aparat, restul exerciţiului fiind executat impecabil. Notă suficientă pentru medalia de bronz. Ea s-a clasat în urma campioanei olimpice, rusoaica Aliya Mustafina (15.400) şi a nemţoaicei Sophie Scheder (15.200).
Nici nu a apucat să se bucure pentru distincţia obţinută, şi a urmat concursul de la bîrnă. Întrecere unde Andreea Iridon a deschis competiţia. A avut o execuţie bună, deşi a demonstrat în multe turnee că poate reuşi mult mai bine. Arbitrii i-au dat 14.000. Notă cu o sutime mai mică decât în calificări şi care a ţinut în priză românii prezenţi în faţa televizoarelor până la sfârşitul concursului. Asta, deoarece rusoaica Tutkhalyan, elveţianca Steingruber, britanica Hockenhull şi nemţoaica Scheder nu au reuşit să treacă de 14.000. Astfel, s-a ajuns ca ultima competitoare, olandeza Lieke Wevers să lupte pentru aur cu reprezentanta judeţului Sibiu şi a României. Wevers a reuşit 14.200, iar Iridon a rămas cu argint.
Per total, două rezultate nemaipomenite pentru Andreea Iridon, la prima ediţie a Jocurilor Europene. Două performanţe ce au arătat încă o dată de ce sportiva din Tilişca este considerată una din speranţele gimnasticii româneşti.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cât ne costă să ducem copilul la o grădiniță privată în Sibiu

În prezent, grădinițele private devin tot mai populare, datorită serviciilor pe care le oferă copiilor. Aceste instituții de învățământ...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect