Connect with us

Sport

Etapa a doua din Triada MTB promite un spectacol deosebit. Traseu de vis şi concurenţi pregătiţi de întrecere

Georgian Fulea

Publicat

pe

IMG 29896
Bannet continental 29 aprilie

IMG_29896Triada MTB continuă la sfârşitul acestei săptămâni, cu etapa secundă a competiţiei. Rundă ce se va desfăşura în staţiunea Păltiniş (11-12 iulie) şi va purta denumirea „Păltiniş MTB Project”. Arena Platoş va fi gazda evenimentului, locaţie ce constituie o premieră pentru concurs. Sunt aşteptaţi la start peste 250 de sportivi amatori şi profesionişti. Manifestarea este un etalon în ceea ce priveşte calitatea traseelor şi spectaculozitatea acestora.

Sâmbătă, va avea loc proba XCO (cross country olympic). Întrecerea rezervată sportivilor Elite este înscrisă în calendarul UCI, având categoria C2. Primii 10 sportivi clasați vor obține puncte în clasamentul internațional, concursul acestora fiind supravegheat de către un comisar UCI delegat de forul internațional. Traseul măsoară 3.8 km și se vor parcurge un număr de tururi stabilit în funcție de categorie. Diferența de nivel pe un tur este de 199 de metri. Concurenţii amatori au startul programat la ora unsprezece, în timp ce profesioniştii se vor întrece începând cu ora cincisprezece.

Duminică, se va da startul în proba XCP (cross country point-to-point). Traseul acestei zile măsoară 30 km și îi va purta pe concurenți pe poteci și drumuri forestiere din Munții Cindrel, unele din cele mai frumoase și spectaculoase pentru practicanții de mountain biking. Competiţia va începe de la ora 12. Festivitățile de premiere sunt programate pentru sâmbătă (ora 17:30), respectiv duminică (ora 16,00). Toate detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.bikeromania.ro și pe pagina de facebook. Competiția este organizată de Clubul Sportiv Pro Cycling, în parteneriat cu Arena Platoș şi cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

AFIS PALTINIS web
IMG 30331
IMG 29881

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *