Connect with us

Sport

32 de ore petrecute în avion pentru a ajunge din Noua Zelandă la Sibiu. Chris Birch : „În momentul când mă întorc înapoi în Noua Zelandă, „hibernez” pentru o săptămână”

Georgian Fulea

Publicat

pe

Chris Birch
Bannet continental 29 aprilie

www.redbull.comChris Birch este cel mai important rider din istoria Noii Zelande în ceea ce priveşte enduro-ul. Este câştigător de opt ori al Campionatului Naţional din ţara sa, s-a impus şi în Campionatele din Australia şi Africa de Sud, a fost de trei învingător în „Roof Of Africa” şi campionul din 2010 al Red Bull Romaniacs. La 34 de ani, el este o enciclopedie în materie de enduro şi de Red Bull Romaniacs. Chris Birch a participat la toate ediţiile competiţiei din oraşul nostru, a urcat patru ani la rând pe podium şi cunoaşte toate detaliile legate de traseu, organizare şi ceea ce înseamnă RBR. Am avut oportunitatea să realizez un interviu cu legendarul sportiv neo-zelandez.

REPORTER : Aţi fost prezent la prima ediţie Red Bull Romaniacs şi aţi participat la fiecare competiţie RBR. Puteţi să îmi spuneţi cum s-a schimbat concursul de-a lungul timpului?
Chris Birch :
Este mult mai profesionist. Standardul organizării este mult mai mare. La prima ediţie a fost un pic de haos…ceea ce nu este chiar rău, dar acum nu mai sunt greşeli, totul este perfect.
www.redbullromaniacs.com

R : Aţi participat în numeroase curse. Competiţia din România reprezintă cel mai lung drum al dumneavoastră dintre acestea?
CB :
Da, este cu siguranţă cea mai lungă dintre toate. De aceea încerc să ajung la această competiţie, am atât de mult timp în avion şi atât de mult timp pe motocicletă…(zâmbeşte).

R : Spuneţi-mi despre experienţa drumului până la Sibiu. Cum este să veniţi din Noua Zelandă până aici, iar odată ce aţi ajuns aveţi încă o săptămână de concurs?
CB :
În momentul când mă întorc înapoi în Noua Zelandă după Red Bull Romaniacs, „hibernez” pentru o săptămână. Este o experienţă foarte obositoare. Am făcut 32 de ore în avion ca să ajung la Sibiu. Aşa că este o călătorie foarte lungă. Dar Romaniacs merită. Organizarea este atât de bună încât ştii faptul că odată ce ai ajuns aici o să fie grozav.

R : Cunoaşte-ţi traseul ca nimeni altcineva dintre motociclişti. Puteţi să îmi explicaţi un pic cum este prima zi cu Prologul, iar apoi zilele ce vor urma?
CB :
Cred că ţoţi oamenii bun din clasa principală îţi vor spune că în Prolog totul este despre a supravieţui. Să treci de Prolog fără greşeli, fără accidentări. Apoi, cursa începe cu adevărat, în munţi. Cel mai important de ştiut despre Red Bull Romaniacs este faptul că întrecerea este atât de lungă şi atât de dificilă încât există foarte multe oportunităţi ca să greşeşti.

R : Care este obiectivul dumneavoastră în acest an? Aţi câştigat odată Red Bull Romaniacs, credeţi că puteţi să o faceţi din nou?
CB :
Optimistul din mine spune da, dar realitatea pentru mine este că nu mai particip regulat în circuitul mondial. Aşa că nivelul continuă să crească, iar eu nu. Cred că pentru mine un concurs bun mă va face mulţumit.

Chris Birch1
Chris Birch2

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *