Connect with us

Sport

Boxerii strigă în gura mare după ajutor! Au rezolvat o parte din problemele celei mai urâte săli de pregătire din România, dar ploaia le strică toate socotelile. Irina Stoica : „Avem nevoie de o firmă de construcţii care să ne sponsorizeze şi să ne facă izolaţia pentru că aşa nu ne-ar mai ploua în sală”

Georgian Fulea

Publicat

pe

BOX

BOXMedalii naţionale cucerite în fiecare an şi una dintre cele mai urâte săli de pregătire din lume. Aşa se putea vedea boxul sibian din ultimii ani de zile, intrând în sala de box şi vorbind cu sportivii şi tehnicienii de acolo despre condiţiile existente, şi despre rezultatele competitorilor care se antrenau în acele momente. Sportivi care au ţinut boxul printre cele mai importante secţii ca şi performanţe, deşi sala lor arăta în nişte condiţii absolut inimaginabile pentru cei care nu au intrat înăuntru ca să vadă unde se pregătesc aceştia. Mucegai pe toţi pereţii şi un miros insuportabil care putea să te îmbolnăvească de plămâni la fiecare aer respirat, frig înfiorător, ringul era aproape să cadă, echipamentele ruginite şi folosite de peste 20 de ani ş.a.m.d. Aşa a ajuns sportul în care sibianul Gheorghe Negrea urca pe podiumul Jocurilor Olimpice de la Melbourne (1956).


Totul, până acum două săptămâni. La iniţiativa actualei deţinătoare a Cupei României şi multiplă medaliată naţională, Irina Stoica, s-a început refacerea sălii. Partea financiară a fost asigurată de campioana sibiană şi de câţiva oameni mărinimoşi care s-au oferit să ajute cum au putut. Apoi, împreună cu o parte din colegii de la box şi prieteni, ei s-au apucat de recondiţionarea sălii. Au măturat prin jur şi au scos tot gunoiul care exista în sală, au ras pereţii şi au scăpat de mucegaiul care le „perfora” plămânii, au zugrăvit, au vopsit toate băncile şi dulapurile etc.

Iată cum arăta sala de box în săptămâna trecută :

„Când plouă se inundă sala. Avem nevoie urgent de o firmă de construcţii care să ne sponsorizeze şi să ne facă izolaţia pentru că aşa nu ne-ar mai ploua în sală!”

Deşi au scăpat de mucegai, frig şi mirosul insuportabil, intenţiile bune ale boxerilor sunt aproape de a se duce de râpă deoarece luni dimineaţa a plouat iar pereţii s-au umplut de apă.

Boxerii sunt disperaţi pentru că ei ştiu ce urmează dacă nu se va rezolva această problemă. Ei vor trebui să scoată găleţi de apă după ce va ploua, iar echipamentele de pregătire, ringul precum şi spaţiul dedicat boxului vor avea de suferit foarte mult. Lucru care îi va afecta enorm pe ei, în afectuarea antrenamentelor de care au nevoie. Soluţia la această problemă este una singură după părerea Irinei Stoica : o sponsorizare a unei firme de construcţii care să izoleze sala. Astfel, nu ar mai ploua în sală şi sportivii s-ar putea pregăti în condiţii umane, după peste 20 de ani de chin. „Nu mai există mucegai. Ne-am dat interesul, am zugrăvit, am ras pereţii, am scos gunoaiele, am vopsit toate băncile şi dulapurile, am spălat geamurile. Am făcut sala, dar a venit ploaia şi a apărut apa pe pereţi. Când plouă se inundă sala, se inundă pereţii. Vrem să cerem ajutor! Avem nevoie de o firmă de construcţii care să ne sponsorizeze şi să ne facă izolaţia. Aşa nu ne-ar mai ploua în sală. Sala are 35 de metri pătraţi în lungime şi 7 în lăţime. Este un strigăt al nostru pentru oameni ca să se trezească. Să salveze boxul, să salveze sportul”, a declarat Irina Stoica.

Iată cum arăta sala de box vara când ploua :

În aceste zile, lucrările de refacere a sălii continuă. Boxerii nu au de gând să se oprească până când sala nu va fi pusă în totalitate la punct. Ei fac tot ce depinde de ei şi speră că se va găsi cineva care să îi ajute cu izolarea sălii.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *