Connect with us

Sport

Simone Tempestini a câştigat Sibiu Rally Challenge!

Georgian Fulea

Publicat

pe

Raliul Sibiului 2015

www.raliulsibiului.roSimone Tempestini a câştigat Sibiu Rally Challenge. Rutierul de la Napoca Rally Academy s-a impus într-un mod autoritar în competiţia din oraşul nostru. El şi-a adjudecat 7 din cele 8 probe ale concursului, lipsindu-i numai una pentru a avea un procentaj absolut perfect de 100% ca reuşite. Mai mult, italianul a făcut spectacol pe Transfăgărăşan, locaţie unde a fost imbatabil şi a câştigat tot ce se putea câştiga. A fost a cincea victorie obţinută de peninsular în acest sezon. Cu acest succes, Tempestini şi-a consolidat poziţia de lider al Campionatului Naţional, distanţându-se şi mai mult de rivalii săi în lupta pentru cel mai râvnit trofeu din raliul autohton. „A fost o zi secundă în care am mers așa cum ne-am dorit și, drept urmare, ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus la această întrecere, victoria. N-a fost un raliu ușor, însă totul a mers foarte bine și ne bucurăm că am mai făcut un pas către titlu”, a declarat învingătorul Sibiu Rally Challenge.

Simone Tempestini a fost urmat de coechipierul său, Bogdan Marişca. Clujeanul a terminat la 56,2 secunde, deşi după etapa de la Păltiniş avea şanse chiar la prima poziţie, fiind devansat de colegul său cu numai 2,6 secunde. Această clasare l-a adus pe Marişca pe locul II în clasamentul general, devansând-ul pe fostul ocupant al argintului naţional, Edwin Keleti, concurent ce nu a avut o evoluţie bună la Sibiu şi a încheiat abia pe 6. „Traseul a fost extrem de competitiv. Mă bucur că totul a funcționat perfect, că am izbutit să-l secondăm pe Simone și să urcăm pe poziția a doua în clasamentul general al sezonului”, a spus Bogdan Marişca, la final. Primii doi clasaţi au concurat pe un Ford Fiesta R5.

Podiumul întrecerii a fost completat de George Szabo, pe al său Mitsubishi Lancer EVO 9 R4. Maghiarul a sosit la un minut şi jumătate faţă de câştigător. Sibiu Rally Challenge a avut loc în perioada 20-22 august. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Concursul a fost cofinanţat de către Consiliul Local Sibiu prin Primătia Municipiului Sibiu, şi sprijinit de către Consiliul Judeţean Sibiu.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *