fbpx
Acum citesti:
Daniel Natea, printre cei mai buni sportivi din lume. Sibianul participă în această săptămână la Campionatul Mondial de Judo din Kazahstan
Intreg articolul 3 minute de lectura

Daniel Natea, printre cei mai buni sportivi din lume. Sibianul participă în această săptămână la Campionatul Mondial de Judo din Kazahstan

www.judoinside.comSibianul Daniel Natea se află în aceste zile în capitala Kazahstanului, Astana. Loc unde are loc cel mai important eveniment sportiv al anului pentru judo, Campionatul Mondial. Manifestarea a început încă de luni şi se va încheia în data de 30 august. Primele zile au fost dedicate categoriilor mici, încet, încet urmând a se urca în greutate. Natea va participa la categoria plus 100 de kilograme şi va concura abia sâmbătă.

Întrecerea din Kazahstan este transmisă în direct pe programul Digi Sport 2. În fiecare dimineaţă, începând cu ora 08,00, au loc meciurile preliminare ale categoriilor zilei respective. Apoi, de la ora 14,00 se vor disputa fazele de final. Campionatul Mondial de judo este dotat cu premii în valoare de 200.000 de dolari. Sunt prezenţi 729 de judokani din 120 de ţări de pe glob.

Daniel Natea a fost iniţiat în judo-ul de performanţă la CS Temerarul Sibiu, de către antrenorul Ionel Chioveanu. El a mai fost pregătit şi la CSŞ Şoimii Sibiu de către Octavian Creţu, iar de doi ani de zile se află la Târgovişte, oraş unde se antrenează sub comanda lui Iulian Crăciun la Clubul Sportiv Valleriana.

Daniel Natea Judo
Daniel Natea Romania

Andreea Chiţu, vicecampioană mondială pentru a doua oară la rând

România este reprezentată de 10 sportivi : Andreea Chiţu, Corina Căprioriu, Loredana Ohâi, Larisa Florian, Violeta Dumitru, Monica Ungureanu, Daniel Natea, Cristian Bodîrlău, Denis Mititelu şi Valentin Radu. Dintre aceştia, patru au concurat deja, la 48 şi 52 de kilograme. Andreea Chiţu a avut din nou o evoluţie nemaipomenită la un concurs de mare anvergură, repetând rezultatul de la precedentul mondial, Chelyabinsk, Rusia. Ea a obţinut medalia de argint la 52 KG, fiind învinsă în ultimul act al competiţiei de către extraordinara japoneză Misato Nakamura. Monica Ungureanu a ocupat poziţia a şaptea la 48 KG, iar Larisa Florian şi Violeta Dumitru au pierdut în fazele inferioare ale turneului.
www.digisport.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.