Connect with us

Sport

Campioana României joacă la Sibiu, în această sâmbătă! Meci tare cum nu s-a mai văzut în ultimul deceniu pe terenul de rugby „Bebe Boboc” : Ştiinţa Baia Mare vs CSM Bucureşti

Georgian Fulea

Publicat

pe

CSM Stiinta4

www.baiamare.roMai mult de un deceniu a trecut de când nu s-a mai jucat o partidă „mare” pe terenul de rugby „Bebe Boboc”. În 29 august, a venit timpul pentru a se disputa un nou joc de un nivel calitativ excelent, pe arena unde pe vremuri jucătorii CSM-ului Sibiu făceau meciuri extraordinare ce au rămas în memoria tuturor fanilor acestei frumoase ramuri sportive. Mai exact, campioana României, Ştiinţa Baia Mare va evolua la Sibiu, în această sâmbătă, împotriva celor de la CSM Olimpia Bucureşti.

Cupa Regelui, manifestare aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României

Un nou duel între Baia Mare şi CSM Bucureşti, dar de data aceasta nu la handbal feminin sau masculin, ci la rugby. Jocul va începe de la ora 11,00 iar fanii rugby-ului şi al sportului de calitate din Sibiu sunt invitaţi să asiste la un spectacol deosebit. Învingătoarea va accede în ultimul act al Cupei Regelui. Întrecere aflată direct sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României. Ştiinţa Baia Mare este una din echipele importante ale rugby-ului din ţara noastră, palmaresul baimărenilor vorbind de la sine. În 38 de ani de existenţă, „zimbrii” au adunat cinci titluri de campioni ai României (1990, 2009, 2010, 2011 şi 2014) şi patru Cupe ale României (1980, 1990, 1999 şi 2010). Au terminat de trei ori pe locul II în prima divizie şi de şapte ori pe ultima treaptă a podiumului. Ei au dat nenumăraţi jucători la loturile naţionale de juniori, tineret şi seniori, şi au 36 de ani în care au jucat în Superliga Naţională. În 2009, au oprit dominaţia formaţiilor bucureştene Steaua şi Dinamo, iar timp de trei ani la rând, Ştiinţa Baia Mare a fost principala forţă a României. În acest moment, Ştiinţa este deţinătoarea titlui şi se află pe locul trei în campionat, dar cu două jocuri mai puţine decât primele două clasate. De cealaltă parte, CSM Olimpia Bucureşti se află pe locul patru în campionat. Bucureştenii, deşi nu au palmaresul impresionant al oponenţilor lor şi au abia opt ani de existenţă, sunt formaţia celui mai mare proiect văzut în ultimii 20 de ani în ţara noastră, proiectul CSM Bucureşti. Plan de investiţii imens ce urmăreşte ocuparea locului I în toate disciplinele sportive : handbal, baschet, rugby, volei, etc.

În cealaltă semifinală, Timişoara Saracens RCM va juca cu Universitatea Cluj. Meciul se va disputa la Timişoara, pe stadionul „Gheorghe Răşcanu”.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *