fbpx
Acum citesti:
Debut cu stângul pentru Dan Fleşeriu pe banca lui CSU! Înfrângere cu BC Târgu Mureş, scor 73-82.
Intreg articolul 5 minute de lectura

Debut cu stângul pentru Dan Fleşeriu pe banca lui CSU! Înfrângere cu BC Târgu Mureş, scor 73-82.

Cynthia PinterDan Fleşeriu a debutat pe banca lui CSU Sibiu cu un eşec. Echipa de suflet a tehnicianului din oraşul nostru a fost înfrântă de BC Târgu Mureş, scor 73-82 (36-37). Meciul din această seară a fost extrem de echilibrat în prima repriză, diferenţa făcându-se în a doua parte a disputei, timp în care valoarea superioară a oaspeţilor şi-a spus cuvântul. Primul sfert a conţinut singurele zece minute în care galben-albaştrii au oferit un baschet de nivel excelent. Jucătorii noştri au arătat determinare şi poftă de joc, iar asta s-a văzut pe parchet. „Vulturii” au condus în cea mai mare parte, mureşenii reuşind să revină în ultimele 60 de secunde şi să încheie la egalitate, 22-22. Sfertul al doilea a fost cel mai slab din toată partida. Puţine realizări de ambele părţi, fiind nevoie de peste 3 minute ca elevii lui Fleşeriu să marcheze. S-a mers cap la cap, oaspeţii marcând numai cu un punct în plus, scor 36-37.

Showmanul Hardy

Repriza secundă a început cu un coş de trei puncte ale lui Kemp, reuşită care parcă a vrut să spună că Mureşul va domina sfertul III. Şi exact aşa a fost, vizitatorii au pus 25 de puncte pe tabelă, cu şase mai mult decât gazde. Puncte care i-au ajutat pe mureşeni să se distanţeze la 55-62. Ultimul nivel a început cum nu se putea mai prost pentru CSU, cu oaspeţii mai precişi în atac, şi imediat s-a ajuns la 62-71 pentru aceştia (min.36). Boris Lalovic a intrat în atenţie pentru „vulturi” şi a marcat cinci puncte, pentru a duce scorul la 67-71. Paul şi Harrison au reuşit şi ei câte o aruncare, iar galben-albaştrii s-au apropiat la 71-73, cu mai puşin de două minute până la final. Când le era lumea mai dragă şi părea că băieţii lui Fleşeriu pot reveni, a reapărut la rampă Willie Kemp cu un coş de trei puncte şi a spulberat orice speranţă de victorie pentru sibieni. S-a încheiat 73-82, iar CSU Sibiu este aproape eliminată din Cupa României. Patru zile mai târziu, „vulturii” au la Mureş o misiune „imposibilă” de a răsturna calculele hârtiei şi a produce marea supriză.

Octavian Popa Calotă a fost cel mai bun marcator al meciului. Căpitanul sibienilor a avut 20 de puncte. El a fost urmat de către Kevin Hardy (18) şi Boris Lalovic (13), primul cu sferturile II şi III grozave. El a făcut show sub panou şi a reuşit câteva slam-dunkuri spectaculoase. Lalovic a jucat la rândul său foarte bine, într-o singură partidă arătând mai multe decât au făcut-o majoritatea baschetbaliştilor antrenaţi de Dan Fleşeriu, în duelurile amicale. De partea cealaltă, Goran Gajovic, Willie Kemp şi Laszlo Polyak au fost cei mai buni jucători. Atmosfera a fost foarte plăcută pe toată durata jocului, fanii Sibiului cântând fără oprire. Pentru CSU urmează returul din Cupa României iar apoi sezonul competiţional de Liga Naţională.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.