Connect with us

Sport

Sibienii au obţinut patru medalii la cea mai importantă competiţie de judo din ţară

Georgian Fulea

Publicat

pe

JUDO Sibiu

JUDO SibiuJudokanii născuţi în Sibiu s-au întors cu rezultate foarte bune de la Finala Campionatului Naţional de seniori. Aceştia au obţinut patru medalii, dintre care un aur, două arginturi şi un bronz. Evenimentul a avut loc în Cluj Napoca în zilele de 3 şi 4 octombrie. Localitate unde se află Centrul Olimpic al României, condus de celebrul antrenor Florin Bercean.

Daniel Natea, campion naţional la seniori

Ovidiu Matiu

Categoria +100 de kilograme a fost cea mai dezechilibrată din concurs. Acest fapt s-a datorat lui Daniel Natea, sportiv care a dispus de toată competiţia ce i-a ieşit în faţă. Elevul antrenat de Iulian Crăciun la CS Valleriana şi-a învins toţi oponenţii fără nici un fel de probleme. Daniel Natea este un produs al Sibiului, oraş unde a fost iniţiat în tainele judo-ului de performanţă de către Ionel Chioveanu la CS Temerarul Sibiu. El s-a mai pregătit şi cu Octavian Creţu la CSŞ Şoimii Sibiu, iar de doi ani de zile reprezintă clubul din Târgovişte. Pentru Natea urmează alte turnee foarte puternice, în special, Grand Şlemuri internaţionale.

Ovidiu MatiuFinală împotriva campioanei europene

Foarte aproape de medalia de aur a fost şi Andreea Ionaş, sportivă ce a ajuns până în ultimul act al probei -57kg. Ea a trebuit să se mulţumească cu argint, fiind învinsă de actuala campioană europeană, Ştefania Dobre. La aceeaşi categorie, eleva sa, Elena Constantin a terminat pe ultima treaptă a podiumului, cucerind cel de-al patrulea bronz al său la senioare, după cel din 2011, 2013 şi 2014. „A fost un concurs destul de greu, rezultatele sunt bune, am ieşit foarte bine clasaţi. Am luat 4 medalii, pentru Sibiu este foarte bine. Am satisfacţia că este a patra medalie pentru mine la seniori, după cele din 2011, 2013 şi 2014. Vreau să le mulţumesc antrenorilor mei şi profesorilor mei de la Facultatea de Sport ULBS pentru susţinerea acordată în tot acest timp, şi sper să fie şi în continuare alături de mine”, a declarat medaliata cu bronz, Elena Constantin. Vălean Purece a făcut o surpriză foarte plăcută la -90kg şi a adus cea de-a patra distincţie sibiană, argint naţional. Andreea Ionaş, Elena Constantin şi Vălean Purece au reprezentat CSM-CSŞ Şoimii-Temerarul Sibiu. Vălean Purece : „Competiţia a fost extraordinară pentru noi ca şi rezultate. A fost cel mai important concurs al anului, an care a fost extraordinar de bun pentru judo-ul sibian”.
Ovidiu Matiu
Ovidiu Matiu

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *