Connect with us

Sport

Jhonata Diniz, kickboxerul care a oferit cel mai spectaculos KO din Sala Transilvania şi a câştigat prima sa centură din carieră. „Este un vis pe care mi l-am îndeplinit. Am muncit toată viaţa pentru centura asta!”

Georgian Fulea

Publicat

pe

Jhonata Diniz1

Jhonata Diniz1A început cu antrenamentele de la vârsta de 13 ani, iar în ziua de 16 septembrie 2015 şi-a îndeplinit visul în sport, acela de a fi cel mai bun în ceea ce face. Acest lucru l-a reuşit aseară, în Sala Transilvania din Sibiu, în Main Eventul Galei „ACB Grand Prix Final”. Jhonata Diniz a devenit noul campion ACB. Brazilianul născut în Coritiba s-a impus prin Knock Out în faţa bielorusului Valentin Slavilovski, în prima rundă. El a avut nevoie de numai 70 de secunde pentru a câştiga cel mai important trofeu al competiţiei. Trofeu ce conţine prima centură din viaţa sa.

REPORTER : Spune-mi despre meci?
Jhonata Diniz :
Am avut un plan foarte bun şi l-am aplicat foarte bine. Am câştigat şi toată lumea este fericită.

R : Ce înseamnă această centură pentru tine?

JD : Este un vis pe care mi l-am îndeplinit, este prima centură din cariera mea. Am muncit mult pentru acesta, am muncit toată viaţa pentru centura aceasta. A fost tot timpul obiectivul meu. Am început antrenamentele de la vârsta de 13 ani. După câţiva ani…6 mai exact, am ajuns luptător profesionist şi am început să mă gândesc la acest vis. Când am ajuns în Olanda, toată lumea mi-a zis că pot fi cel mai bun dacă muncesc. Şi aşa este. După meciul cu Ghiţă din Japonia mi-am spus mie că pot fi cel mai bun. Chiar dacă l-am pierdut, acel meci m-a adus în atenţia tuturor. Câteodată poţi câştiga dintr-o înfrângere la fel de mult ca şi dintr-o victorie, sau chiar mai mult.

R : Precum spuneai, ai avut acel meci cu Ghiţă în Japonia şi astăzi ai câştigat la Sibiu centura ACB. În Japonia împotriva unui român, acum în România. Este o legătură, nu crezi?

JD : Nu ştiu ce să mai zic (zâmbeşte)…România este o ţară specială de acuma pentru mine. România este o ţară frumoasă pentru mine.

R : Acum că eşti campion, toţi sportivii vor „veni” să îţi ia centura. Ce urmează în viitor pentru tine?

JD : Faptul că am centura aceasta înseamnă foarte mult pentru mine. De acum trebuie să mă antrenez de 10 ori mai mult ca să mi-o menţin. O să fac de 10 ori mai mult ca până acum.
Jhonata Diniz

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *