Connect with us

Sport

Ce sportivă are judetul Sibiu! Andreea Dragoman a câştigat turneul „Top 10 Europa” fără nici o înfrângere

Georgian Fulea

Publicat

pe

Andreea Dragoman Top 10 Europa 2015_2Andreea Dragoman a avut o prestaţie formidabilă la turneul „Top 10 Europa”. Jucătoarea născută în Mediaş a dominat de o manieră impresionantă competiţia de la Buzău, fiind unicul competitor prezent, din cei 40, care nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii. Eleva antrenată de Gheorghe Vaida şi-a învins toate adversarele de la cadete, care s-au prezentat la masa de tenis. Ea a confirmat încă o dată că judeţul Sibiu are o sportivă magnifică. O sportivă de calibru internaţional. Întrecerea s-a desfăşurat în perioada 16-18 octombrie, în sala „Romeo Iamandi”. Evenimentul a fost organizat de Federaţia Română de Tenis de Masă. Concursul a reunit la start cei mai buni zece tenismeni din Europa la categoria juniorilor şi cadetelor (feminin şi masculin).


A pierdut numai 7 seturi din nouă meciuri împotriva jucătoarelor de top ale Europei

Rezultatul său este cu atât mai uluitor datorită faptului că jucătoarea de la CS Romgaz a pierdut numai şapte seturi în tot turneul. Turneu în care a înfruntat nouă dintre tenismenele de top ale vechiului continent. Rusoaice, franţuzoaice, suedeze, nemţoaice, cehoaice sau croate, toate au „căzut” în faţa Andreei Dragoman. Mai mult, cinci dintre partide le-a încheiat cu 4 la 0. În concursul masculin, Cristian Pletea a rămas numărul I din Europa. Sportivul de la LPS Nicolae Rotaru Constanţa a avut opt victorii şi numai o înfrângere. Gheorghe Vaida (antrenor CS Romgaz Mediaş) : „Andreea a avut emoţii mai multe deoarece juca acasă, şi pentru faptul că în decursul anului a pierdut la Mostafavi şi Kallberg. Ea a alergat de la un concurs la altul în ultimele săptămâni şi eram cu inima îndoită datorită faptului că nu a avut timp să se pregătească nici măcar o săptămână pentru această competiţie. Celelalte fete nu au participat la unele turnee, tocmai pentru a ţinti „Top 10 Europa”. Rezultatul Andreei este extraordinar, a terminat concursul fără înfrângere. Este singura care nu a pierdut nici un meci. Sunt foarte mulţumit”, a declarat cel mai bun antrenor al anului 2014 în judeţul Sibiu.

Rezultate :
Andreea Dragoman 4-2 Emma Marn (Croaţia)
Andreea Dragoman 4-2 Ellen Holmsten (Suedia)
Andreea Dragoman 4-0 Zdena Blaskova (Cehia)
Andreea Dragoman 4-0 Lucie Gauthier (Franţa)
Andreea Dragoman 4-0 Tania Plaian (România)
Andreea Dragoman 4-0 Elina Rub (Rusia)
Andreea Dragoman 4-2 Anastasia Kolish (Rusia)
Andreea Dragoman 4-0 Leili Mostafavi (Franţa)
Andreea Dragoman 4-1 Christina Kallberg (Suedia)

Europa, pentru al doilea an la picioarele Andreei Dragoman


Andreea Dragoman a câştigat „Top 10 Europa” pentru al doilea an consecutiv. În 2014, ea triumfa în localitatea franceză Tours. Oraş unde nu era creditată printre favorite, dar unde nu le-a dat nici o şansă contracandidatelor. Exact la fel a făcut şi în 2015, dar într-un mod şi mai convingător. Andreea Dragoman (jucătoare CS Romgaz Mediaş) : „A fost presiune pe mine, mai ales pentru că am câştigat şi anul trecut un concurs la Buzău. A fost greu, la fiecare meci a trebuit să mă mobilizez pentru tot. Am avut o perioadă obositoare cu turnee, dar am încercat să pun mai multă atenţie pe Top 10*. Este un rezultat foarte bun şi mă bucur că am reuşit să câştig. Îmi doream acest lucru. Este un sentiment care îmi place foarte mult. Mă simt mândră şi foarte fericită. Satisfacţia este foarte mare”, a declarat cel mai bun sportiv al judeţului Sibiu în anul 2014.

• în aceea perioadă, Andreea a obţinut 4 medalii la Openul Croaţiei, a câştigat Openul Serbiei şi a avut 9 zile de pregătire în China. În consecinţă, valoarea ei incredibilă şi munca imensă depusă în toţi aceşti ani împreună cu antrenorul Gheorghe Vaida la club s-a văzut şi în perioada în care se apropia concursul „Top 10 Europa”, cel mai important al ultimei decade calendaristice.

Pentru sportiva noastră urmează o competiţie în Egipt, întrecere ce se va desfăşura pe continente. Andreea Dragoman şi rusoaica Maria Taylakova vor reprezenta Europa la cadete.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *