24.4 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Despre pasiunea pentru arta Street Dance-ului

Cele mai citite

EchipaPerformantaCopii-JunioriClubul de Street Dance „Kolorat” este locul cunoscut printre tinerii dansatori cu sufletele „colorate”. Loc ce a luat naştere în toamna anului 2014. Totul a început cu o idee simplă de a dansa liber, a creea coregrafii specific scenelor unde iau parte dansatori împreuna cu artişti celebri pentru show-uri, spectacole şi concerte. Cu timpul, această arta s-a transformat într-o adevarată aventură, iar fiecare membru a luat parte la o cunoaştere amănunţită a istoriei culturii RnB şi Hip-Hop.
Alexandru Filip Svaricek este un tânăr dansator şi coregraf sibian care a pus suflet şi pasiune în crearea unei trupe de Street Dance. În atragerea a cât mai multor copii şi tineri spre această artă şi ramură sportivă. Deşi, la început s-a confruntat cu o lipsa de receptivitate din partea oamenilor, treptat, acest stil a devenit foarte popular şi indragit de publicul tânăr. Prin muncă şi devotament, în Sibiu a luat naştere o familie unită şi bine pregătită pentru spectacole şi viitoare concursuri la care tinerii vor lua parte. Premii ale competiţiilor care îi pot trimite spre visul American, ori viitoare colaborări cu artişti de pe scenele României.


Nucleul „familiei de dansatori” se bazează pe nişte principii bine puse la punct şi o etică a muncii prin care sportivul învaţă să devină dansator, ca după aceea să ia parte într-o echipă sub îndrumarea coregrafului şi a antrenorului Alexandru Filip. Tehnician ce a început să se antreneze de la vârsta de 17 ani. Prin diverse jocuri sportive şi coregrafii fără o diplomă sau un atestat de instructor, coregraf, şi doar simplu dansator, Filip a reuşit să construiasca un loc care mai tarziu a oferit o buna şansă de a pune în practica visul cel mare : de a deveni un coregraf, dansator, artist. „Spectacolele de Street Dance oferite în diferitele locaţii ale oraşului Sibiu, şi marile prezentări la Casa de Cultură a Sindicatelor în cadrul diverselor evenimente au devenit de-a lungul timpului un real succes. Experienţa acumulată din munca depusă şi înfruntările problemelor de desfăşurare şi extindere a culturii Street Dance în Sibiu ne-au ajutat să formăm o familie mare şi unită”, marturiseste Filip.
Indiferent de vreme, timp sau problemele sociale, Filip, cu mare încredere s-a dovedit a fi un coregraf bun şi un îndrumător spre tainele spectacolelor de Street Dance, unde a ajuns ca instructor la Clubul Ritmic din Sibiu. Asta, cu o grupă simplă de tineri doritori să practice acest sport. A inceput apoi o colaborare de succes cu PUMA Club, fapt care s-a dovedit a fi ceva special în viaţa membrilor activi la acest curs. Iar oricine poate asista la acest fapt şi poate intra în familia de dansatori de Street Dance. Antrenamentele au loc vinerea şi sâmbăta la PUMA Club, pe Bulevardul Victoriei.
În acest moment, ei alcătuiesc United Colours, grupă de performanţă care şi în ziua de azi se antrenează pentru diferitele spectacole oferite publicului larg din Romania, cât şi pentru concursurile la care urmează să ia parte. Echipa se bazează pe o buna capacitate sportivă a tinerilor dansatori, cât şi pe un spirit artistic care oferă oportunităţi imaginaţiei de a creea coregrafii, mişcări de dans ori numere artistice prin iluzii optice. La grupa de performanţă, conceptual denumita Mega Crew, vârstele dansatorilor variază, acestea fiind de la 6 ani până la 22 de ani. Doar un dansator bine pregatit poate lua parte în acest concept.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: 9 șantiere sunt deschise în Sibiu. Unde se lucrează în această perioadă

Nouă șantiere de modernizare a străzilor sunt în desfășurare în acest moment pe diferite străzi din municipiul Sibiu.Pe strada...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect