Connect with us

Sport

Patru sibieni în „Tribuna de Onoare a Nataţiei Româneşti” : Dumitru Popoaie, Ruxandra Hociotă, Carmen Bunaciu şi Anca Miclăuş

Georgian Fulea

Publicat

pe

Dumitru Popoaie Gala NatatieiPatru sibieni au intrat definitiv în „Tribuna de onoare a nataţiei româneşti”. Este vorba despre antrenorul Dumitru Popoaie (sărituri în apă) şi sportivii Anca Groza Miclăuş (înot), Ruxandra Hociotă Cherecheş (sărituri în apă) şi Carmen Bunaciu (înot). Ei au fost incluşi în acesta la Gala Nataţiei, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de existenţă a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.


Dumitru Popoaie este tehnicianul numărul I al săriturilor în apă din Sibiu. În anul 1981, sportiva sa, Ruxandra Hociotă a reuşit cel mai important rezultat al acestui sport în oraşul nostru, medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare. Asta, la un an după ce Hociotă şi Popoaie au fost prezenţi la Jocurile Olimpice de la Moscova.

Carmen Bunaciu este sportiva care a adus prima medalie la Campionatul Mondial din istoria înotului românesc. Ea a terminat pe locul al treilea la Guayaquil (1982). Pe lângă acest lucru, Bunaciu a cucerit 5 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz la Jocurile Mondiale Universitare, trei bronzuri europene (Jonkopping 1977, Split 1982 şi Roma 1983), 70 de titluri de campioană naţională, peste 100 de recorduri naţionale şi s-a clasat pe trei ori pe locul al patrulea la Jocurile Olimpice (Moscova şi Los Angeles). Drept urmare a rezultatelor şi a contribuţiei avute în domeniul nataţiei, Carmen Bunaciu a primit placheta de Maestru Emerit al Sportului.

Înotătoarea Anca Groza Miclăuş s-a remarcat în disciplina sa prin medalii la Jocurile Universitare, şi prin recorduri naţionale.


Evenimentul s-a desfăşurat la Bucureşti, în 20 noiembrie. Manifestarea a adus faţă în faţă gloriile României la înot, sărituri în apă şi pentatlon modern. Sportivii au fost premiaţi, şi au primit o plachetă care să le amintească întotdeauna de acest moment. Diana Mocanu şi Camelia Potec, a doua, actualul preşedinte al Federaţiei de Nataţiei, au fost în topul listei pentru cei mai buni sportivi all-time, iar la antrenori, tehnicienele acestora, Laura Sachelarie şi Doina Sava. La premiere au fost prezente nume mari din sportul românesc precum Gabriela Szabo, Alina Dumitru şi Helmuth Duckadam. De asemenea, acţiunea s-a bucurat de prezenţa lui Ovidiu Ioaniţoaia.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *