Connect with us

Sport

6 sportivi, 9 medalii pentru Hwarang Sibiu

Georgian Fulea

Publicat

pe

DSCF1500

CS Hwarang Sibiu s-a întors de la Campionatul Naţional de Taekwon-do Itf cu 9 medalii, dintre care 5 de aur, 3 de argint şi una de bronz, plus locul 2 în clasamentul general la Juniori II. Deşi au avut un lot mult mai mic faţă de alte echipe, format din doar 6 luptători, aceştia s-au descurcat fantastic. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 14-17 februarie în Cluj-Napoca la categoriile juniori I, II, III şi seniori. La concurs au participat aproximativ 260 de sportivi, de la 23 de cluburi din toată ţara.

 

Componenţa CS Hwarang Sibiu la Cluj a fost formată din următorii membri : Pavel Oana (junioare III), Pavel Andreea (junioare II), Neagu Dorian şi Tudor Răzvan (juniori I), Neagu Radu şi Băilă Alexandru (seniori), Bîrluţ Florin şi Bîrluţ Daniel (antrenori).

4 medalii de aur din 4 pentru Oana si Andreea Pavel

     După foarte multe reuşite extraordinare la karate kyokushin, surorile Pavel au continuat performanţele de cel mai înalt nivel şi la taekwon-do. Deşi practică de numai doi ani sportul tradiţional corean şi au participat doar la câteva turnee, la Cluj, Andreea şi Oana au câştigat „absolut tot”. 

Ele s-au întors la Sibiu cu 4 medalii de aur din 4 posibile, la luptă şi tull, Oana la  -36 de KG, iar Andreea la -50 KG.

Bîrluţ Florin (antrenor Hwarang) : „Ţin să îi felicit pe toţi sportivii clubului, participanţi la această acţiune, mai ales pe Oana şi Andreea Pavel pentru cele 4 locuri I cucerite pentru prima data la Taekwon-do Itf, reuşind prin aceasta să contribuie substanţial la medaliile pe care clubul le-a reuşit la aceste campionate naţionale.” 

Pavel Călin (tată Andrea şi Oana Pavel) : „Am avut emoţii înainte de competiţie, dar Andreea mi-a spus să stau liniştit că o să câştige. Ea a câştigat cele trei lupte, mai ales finala în care a învins într-o manieră debordantă, şi într-un mod foarte relaxat. La tull a trecut prin 5 dueluri, iar în patru a câştigat având steagurile tuturor celor 3 arbitri ridicate în favoarea ei.

Oana a câştigat la tull, iar la lupte şi mai clar, câştigând în finală prin abandonul celeilalte fete.

Amândouă fetele au avut fiecare câte o luptă cu o adversară de a lor care le învinsese la Oradea în 2012, dar şi-au luat revanşa categoric. Şi nu trebuie uitat că ele au abia un an de competiţii în taekwon-do, şi din acela sunt doar câteva, pe când oponentele lor aveau 4-5 sezoane. Oana şi Andreea au fost foarte mulţumite, foarte fericite şi bucuroase pentru accest succes. Chiar un arbitru care o cunoştea pe Andreea de la karate, i-a spus pe podium când ea a primit medalia de aur, faptul că o aşteaptă şi la mondialele de anul viitor pe aceeaşi treaptă.”

  Dorian vs Răzvan, finala clasică de la lupte

După ele a venit rândul juniorilor, categorie unde Neagu Dorian şi Tudor Răzvan şi-au făcut o tradiţie în a-şi disputa finala la lupte. Dorian a triumfat luând aurul, dar nu s-a oprit aici obţinând şi un argint la tull individual 1 dan la +75 KG.

Neagu Dorian : „A fost un concurs bun, m-am descurcat destul de bine, locul I la lupte şi II la tull.”

Tudor Răzvan : „Pentru mine a fost una din cele mai importante competiţii, dacă nu cea mai importantă, pentru că primii doi au şansa să ajungă în lotul naţional, de acolo la Europene, şi chiar la mondiale. La Cluj, la lupte a fost bine, eu şi Dorian ne-am obişnuit să ne înfruntăm în finală. La tull am făcut o greşeală care m-a costat, dar totuşi a fost o competiţie bună.

 

Tolba a fost umplută de seniorul Alex Băilă care a terminat pe locul II la tull şi pe al treilea la luptă. El a participat la -70 KG, „participând pentru prima dată la seniori, Alex şi Radu au început promiţător”, a declarat Florin Bîrluţ.

Clubul sibian nu şi-a terminat treaba aici, Neagu Dorian, Neagu Radu şi Băilă Alex au schimbat postura de luptători şi participanţi în concurs pentru medalii în cea de arbitrii şi de cei care acordă distincţiile competitorilor, „e diferit ca arbitru, vezi mult mai bine lupta şi micile sau marile greşeli pe care când te lupţi sau eşti cot la cot cu altcineva la tull, nu le vezi la fel. Nu e uşor pentru că trebuie să ai răbdare, dar e un alt mod de a privi”, a declarat Dorian.

 

 

 

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *