fbpx
Acum citesti:
Sigrid Freinademetz, „într-un corp sănătos, trăieşte o minte sănătoasă”
Intreg articolul 5 minute de lectura

Sigrid Freinademetz, „într-un corp sănătos, trăieşte o minte sănătoasă”

Sigrid Freinademetz este prima Miss Bikini pe zăpadă din România, titlu obţinut în cadrul concursului cu acelaşi nume desfăşurat pe pârtiile de la Arena Platoş, din staţiunea Păltiniş. Ea a reuşit cea mai rapidă coborâre pe o placă de snowboard. În spatele acestui titlu însă, stă o mamă devotată şi o adevărată iubitoare a sportului extrem şi a mişcării în general.  

Sigrid Freinademetz avea 16 ani când a început să se dea cu placa. Se afla în Germania când ea şi încă alte două tinere făceau winsurfing. După spusele ei, erau primele fete care se dădeau cu placa în Germania. Aşa a început totul. „Când am fost să-mi cumpăr primul meu surfboard am văzut în magazin un film despre snowboard şi, în loc de surfboard am ieşit din magazin cu placa de snowboard sub braţ. Nu încercasem niciodată snowboardul, însă filmul acela m-a fascinat. De atunci am fost infectată de snowboard”.  Sigrid este soţia dublului campion mondial la snowboard Martin Freinademetz, un sportiv austriac stabilit la Sibiu. Astfel, aventura ei în sportul extrem a continuat. „Soţul m-a învăţat să mă dau cu motorul şi cu snowmobilul, care au devenit pasiuni mistuitoare. Pe motocicletă sau pe snowmobil trăiesc cele mai intense momente sportive. Şi tot datorită lui Martin am descoperit heliboardingul”. Sigrid iubeşte şi practică în mod constant sporturile extreme în toate formele sale, fie că este vorba despre snowboard, snowmobil sau motocicleta hardenduro. Mai nou, încearcă motoicleta de trial ca să facă faţă copiilor ei. A fost o perioadă când participa şi la competiţii, însă după ce au venit pe lume Tara şi Santiago, cei doi copii ai lor, a trebuit să abandoneze competiţiile, fără a renunţa însă la ele. Astăzi atât ea, cât şi soţul ei organizează evenimente sportive. Din multitudinea sporturilor pe care le practică, Sigrid recunoaşte că are o slăbiciune pentru cele de iarnă. „Snowmobilul este mai aproape de suflet. Eu iubesc munţii şi zăpada. Îmi place iarna cand este frig”. Inevitabil, copiii celor doi s-au născut cu sportul în sânge. „Când am născut-o pe Tara aveam 29 de ani, iar Martin era pe val. Tara a vizitat, împreună cu noi, întreaga lume, în cărucior. Primii doi ani de viaţă i-a petrecut pe pârtie şi nu în camera ei, acasă. Aşa că ei au crescut tot în lumea sporturilor şi de când puteau să meargă s-au urcat pe skiuri, snowboard şi apoi pe motor. Acum amândoi îşi petrec tot timpul liber vara pe skateboard şi iarna pe placă şi ski”.

În România, sportul este fie de performanţă, fie deloc

Sigrid nu are un program fix de sport, ci mai degrabă se ghidează după vremea de afară. Merge aproape tot timpul cu bicicleta, cu care mai urcă până în Păltiniş. Fiind o iubitoare a mişcării şi a aerului curat, dar şi un om umblat prin lume a constatat că în România nu există conştiinţa sportului de întreţinere, a sportului de sănătate. „ Din păcate, în România sportul are doar două posibilităţi. Ori nu faci sport deloc, ori faci sport de performanţă! Să faci un sport o dată sau de două ori pe săptămână pentru a-ţi întări muşchii şi plămânii, adică sănătate în general, din păcate nu prea există.  Românii văd sportul ca fiind exclusiv ceva de performanţă”. Ca orice iubitor de sport, preferă mâncarea sănătoasă. „Corpul meu este obişnuit cu mâncare naturală. Pentru mine asta înseamnă legume, fructe şi carne cât mai bio posibil. Soacra mea are o grădină care seamănă cu un paradis pentru mâncare. Corpul meu nu cere deloc dulciuri, sucuri sau pâine albă”. Sigrid mai are o altă mare pasiune şi anume copiii ei. Cartea pe care o recomandă este „Die Familienkonferenz” (Conferinţa în familie) a lui Thomas Gordon. Pentru că sunt adolescenţi, evită să dea sfaturi copiilor ei, dar le dă de înţeles. Îşi spune părerea şi îi lasă pe ei să înţeleagă. Ce a înseamnat pentru Sigrid experienţa „Miss Bikini pe zăpadă”? „Am realizat că pielea atrage mai mulţi oameni decât un concurs adevărat de ski sau snowboard. Din punct de vedere al mediatizării şi al targeturilor atinse pe internet, a depăşit toate celelalte evenimente organizate în acest an”.

„Extremul înseamnă să ating graniţa abilităţilor mele. Asta este un challenge pentru mine. Fiindcă ce ştiu să fac nu este extrem”, Sigrid Freinademetz

„La început când Sigi participa la concursuri internationale de snowboard era foarte determinată, se antrena foarte mult şi dădea totul la aceste competiţii. A câştigat câteva concursuri locale, iar apoi dându-şi seama că nu poate ajunge la un nivel mondial a decis să se concentreze mai mult pe studiu, alegând economie şi turism. În paralel cu aceste studii Sigi m-a sprijinit în cariera mea de snowboard profesionist, ocupându-se de management şi PR. Sigi a reuşit mereu să se organizeze foarte bine indiferent de proiectul  pe care îl avea de îndeplinit. Poate să muncească 20 de ore pe zi şi mai mult de atât reuşeşte să îi motiveze pe cei din jurul ei care reuşesc astfel să-şi depăşească limitele”, Martin Freinademetz, campion mondial la snowboard

Biografie

Data naşterii: 3.01.1969

Studii: Studiu economice

Ocupaţia actuală: Organizator evenimente sportive

Familie: Tara, Santiago, Martin şi Sigrid Freinademetz

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.