fbpx
Acum citesti:
Ana Târşia, Lea Trifu şi Leona Trifu, campioanele naţionale ale Sibiului la Ski Alpin
Intreg articolul 5 minute de lectura

Ana Târşia, Lea Trifu şi Leona Trifu, campioanele naţionale ale Sibiului la Ski Alpin

3 CAMPIOANE NATIONALEÎn ciuda unei pârtii şi a unor minime condiţii în care să se poate face ski de performanţă în judeţul nostru, Sibiul se poate lăuda cu trei campioane naţionale la ski alpin. Este vorba despre trei fete : Ana Târşia, Lea Trifu şi Leona Trifu. Sportivele noastre au revenit de la competiţia numărul I din ţara noastră cu opt medalii : cinci de aur şi trei de argint. Evenimentul a avut loc în perioada 15-17 martie, pe Transalpina.
„A fost un sezon minunat!”

Ana Târșia SKI
Ana Târșia
Ana Târșia3
La primul Campionat Naţional din carieră, Ana Târşia a obţinut două medalii de aur, în proba de slalom şi super combinată, şi una de argint, la slalom uriaş. Ea şi-a completat sezonul grozav în această disciplină, după alte cinci locuri I şi un loc II la concursurile din ţară (Şuior şi Cavnic). Întreceri în care a evoluat foarte bine. Ana Târşia este elevă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Ea este legitimată la CSŞ Şoimii Sibiu. Ana este antrenată de către Florin Cristea (CSS Dinamo Braşov), Bianca Stan şi Mircea Bologa. Mă gândeam că voi câştiga totul, voi merge bine şi toată lumea va fi mândră de mine. La naţionale, în prima zi am avut emoţii şi de aceea am ieşit pe doi. Dar, apoi, mi-at dat seama că nu are rost să am emoţii, m-am liniştit şi am câştigat. Sezonul a fost unul obositor dpdv al pârtiei, al traseelor şi cu şcoala, dar a fost foarte frumos dpdv al vremii, al concursurilor şi al rezultatelor. A fost minunat pentru că am trăit nişte emoţii greu de descris. Aş vrea să folosesc acest prilej pentru a le mulţumi foarte mult părinţilor mei, antrenorilor mei şi domnului director al CSŞ Şoimii Sibiu, Florin Troancă pentru sprijinul acordat. De asemenea, vreau să mulţumesc în mod deosebit şi sponsorilor mei pentru susţinere : Gama Construct SRL, Imobiliare Royal SRL, Petrotyl Oil SRL, A&D Sibcom SRL, Novum Software Development SRL, Zaral SRL, Sib-Terra SRL şi Zacaria Group”, a declarat dubla campioană naţională la ski alpin.
Ana Târșia1


“Indiferent de condiţiile pe care le-am avut, eu şi Leona am reuşit să fim cele mai bune din ţară!”

LEA TRIFU
Lea Trifu&Leona Trifu
LEONA TRIFU

Leona Trifu a urcat şi ea de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, la slalom uriaş şi super combinată. Sora ei mai mare, Lea Trifu s-a comportat şi ea foarte bine. Ea a cucerit un aur (slalom uriaş) şi două medalii de argint (slalom şi super combinată). Ana Tarşia şi Leona Trifu au concurat la copii sub 14 ani, iar Lea Trifu la cadeţi (U16). Lea şi Leona sunt antrenate de Anda Curuţa şi Florin Cristea (CSS Dinamo Braşov). „Pentru mine, anul acesta a fost cel mai bun de până acum. La Campionatul Naţional, am reuşit să mă clasez pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Mă bucur foarte mult că pe lângă rezultatele obţinute în ţară, am reuşit să urc pe podium şi în străinătate, ceea ce pentru mine înseamnă enorm. Având în vedere faptul că anul acesta condiţiile au fost mult mai rele, adică nu am avut zăpadă destulă, noi am încercat să ne antrenăm cât mai mult, pe unde am putut. Se pare că, indiferent de condiţiile pe care le-am avut, eu şi Leona am reuşit să fim cele mai bune din ţară”, a declarat Lea Trifu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.