Connect with us

Sport

Andrei Muntean, aur la paralele

Georgian Fulea

Publicat

pe

Andrei Muntean a câştigat medalia de aur la etapa Cupei Mondiale de la Doha, informează site-ul oficial al FRG. Evenimentul a avut loc în data de 27-29 martie. El a triumfat la paralele, spre surprinderea unora, aparat care este al doilea pentru român ca performanţe, după inel.

 

Andrei a ocupat locul I cu un punctaj de 15.325, fiind urmat de nord-coreanul Kim Jin Hyok şi chinezul Qin Hua Liao. Deşi în calificările pentru finală a obţinut doar 14.200, sportivul de la CSŞ Sibiu a evoluat perfect în ultimul act, cu un exerciţiu bine executat.

Cu acest succes, sibianul a pus umărul la prima poziţie ocupată de România la sfârşitul competiţiei, clasare la care au mai contribuit Larisa Iordache (aur la bârnă şi argint la sol), Diana Bulimar (aur la sol şi argint la bârnă) şi Flavius Koczi (aur la sol). Concursul a fost o bună pregătire pentru Campionatele Europene Individuale de la Moscova, din 17-21 aprilie.                                                                                         

Andrei Vasile Muntean este primul campion olimpic de tineret din istoria gimnasticii artistice din ţara noastră. El a obţinut această distincţie la inele, în anul 2010. Andrei Muntean este produs al Sibiului, şi a fost format de către antrenorii Carmen Roşianu şi Ciprian Baiaş.    

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *