Scandal după Cupa Hagi Danone. Interstar denunţă frauda!

 

Deşi Cupa Hagi Danone s-a terminat în data de 1 iunie, competiţia încă continuă. Nu pe teren, ci la comisii. FC Interstar Sibiu împreună cu alte cluburi din ţară au înaintat un memoriu în care au cerut FRF şi Fundaţiei Hagi, retragerea titlului de campioană a celor de la CSŞ Corabia, şi implicit redisputarea semifinalelor sau a finalei. Clubul sibian a prezentat acte care arată că regulamentele în vigoare nu au fost respectate de învingători.  Deasemenea, sibienii cred că ambele turnee au fost fraudate cu bună ştiinţă pentru a se atinge obiectivul final.              

Fotbalişti legitimaţi la două echipe în acelaşi timp              

Memoriul îi vizează pe fotbaliştii Militaru Eugen, Călin Ionuţ Bogdan, Turcin Codruţ şi Georgescu Alex, jucători care au evoluat în doar 3 luni de zile şi la CSŞ Corabia şi la CS Alro Slatina, lucru practic imposibil. Ei au fost înscrişi în rapoartele de joc pe numele a două team-uri diferite. Interstar a depus următoarele acte :  

În aprilie 2013,  aceşti sportivi au evoluat la turneul zonal al Cupei Hagi Danone de la Piteşti pentru CSŞ Corabia, iar Eugen Militaru a fost declarat cel mai bun jucător al competiţiei. Ei au fost transferaţi în iarnă de argeşeni, conform declaraţiilor oficialilor acestora din ziarul „Gazeta Nouă”, cuvinte ce pot fi accesate la adresa http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=20647&title=Gigi-Valcu:-Copiii-au-jucat-legal–a-fost-o-comisie-care-a-verificat-toate-actele.html .                                                    

Apoi, doar o lună mai târziu în data de 22 mai, aceeaşi jucători de câmp au făcut parte din trupa celor de la CS ALRO Slatina, în meciul în care oltenii l-au disputat cu Interstar, pe terenul Obor în cadrul turneului zonal al Juniorilor D. Pagina grupării din Oltenia privind raportul de arbitraj al partidei, cuprinde toate cele 4 nume ale fotbaliştilor de mai sus, trecute de delegatul oltean Firu Baciu Benone. Mai mult de atât, Eugen Militaru a primit cartonaşul roşu, iar Călin Ionuţ Bogdan a fost căpitanul slătinenilor, a marcat şi a fost sancţionat cu galben. În sprijinul acestor informaţii stau imaginile foto şi video, precum şi raportul de arbitraj al jocului.                                                                                                 

Nu s-a terminat aici, ci în perioada 1-2 iunie, CSŞ Corabia i-a folosit la finala Hagi Danone pe cei patru, iar EM a marcat în ultimul act. Aceasta a fost încă o dovadă clară, care poate fi văzută foarte uşor deoarece meciul a fost transmis pe sport.ro.