8 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Medalii ’’record’’ pentru patinatorii sibieni

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Publicitate

Patinatorii sibieni au obţinut
un număr record de medalii la Târgu Mureş. În perioada 16-25 august, douăzeci şi doi sportivi conduşi de prof. Ioan Armenciu au fost să reprezinte Sibiul. Acolo, ei au participat la Cupa Mureşul şi la Campionatele Naţionale de patinaj viteză pe role (copii, juniori şi seniori), şi au făcut o treabă extraordinară. La prima competiţie ei au cucerit unsprezece distincţii, iar la a doua, treizeci şi cinci. 

Publicitate

Au început la Cupa “Memorial Gall Karoly”. Aici, Clubul Sportiv Societatea de Patinaj Sibiu s-a clasat pe locul al doilea cu 83 de puncte, după următoarele rezultate : Andrei Şerbu (aur, copii 1), Cristina Zdrenghea (aur, C1), Rareş Soloveiu (bronz, C2), Natalia Căbulea (bronz, C2), Andreea Gnandt (aur, C3), Iulia Vasilaş (argint, juniori 2), Marius Dascălu (bronz, J2), Nicolae Avram (aur, J3), Ştefana Motronea (aur, J3), Xenia Moldovan (argint, J3) şi Radu Patruscă (argint, seniori). Nu doar atât, ci Bogdan Motronea, Cătălin Ifrim, Vlad Hordobeţ,  Alexandra Bericsas, Ecaterina Boboc , Bianca Inulescu, Denisa Nemes si Karina Denghel au terminat în primii şase.                                 

Trei titluri de “campioni absoluţi”                                                                              

Apoi a urmat CN cu 35 de medalii (9 de aur, 10 de argint şi 16 de bronz), şi douăsprezece la pursuit. Mai mult, trei dintre ei au devenit campioni absoluţi.                                    

Andrei Şerbu a cucerit titlul absolut la toate probele, 2x500m, 2x1000m şi clasamentul general. Deşi, a avut unele probleme medicale în trecut, el a revenit în forţă şi nu le-a dat nici o şansă oponenţilor săi. Nici Cristina Zdrenghea nu s-a lăsat mai prejos, obţinând şi ea titlul absolut la 2x500m, plus un loc II la 2x1000m.                                         

Calităţile de maratonist ale lui Rareş Soloveiu l-au ajutat să alerge de aur la 750m şi de bronz la 2x500m şi general. Tot aici, rezistenţa Nataliei Căbulea a dus-o direct pe ultimul loc al podiumului, după mare luptă în compania unor adversare mai experimentate. Pentru mezina echipei, Andreea Gnandt, concursul a fost excepţional şi „absolut”. Vicecampioană anul trecut, acum ea a câştigat de două ori aurul şi o dată argintul. A continuat-o Bianca Inulescu, care la primul ei campionat a terminat prima la 2x250m şi a doua la 500m, plus general.                                                                                                

În primul an de JIII, Ştefana Motronea a alergat pentru un argint la 1000m, plus trei bronzuri la 2×500,. 1500m şi cls.gen. Iulia Vasilaş a urcat de 5 ori pe treapta a doua a podiumului, iar Nicuşor Avram şi-a confirmat valoarea de anul trecut, fiind de patru ori al treilea. Radu Patruscă s-a întors cu patru distincţii din bronz (500, 1000, 3000m şi general), iar Cristina Andrei a prins bronzul de trei ori la 3000m şi în clasamentul general.         

Cristina Andrei (preşedinte CSS Patinaj Sibiu) : „Toate aceste rezultate  remarcabile le dedicăm tuturor iubitorilor de sport în general şi iubitorilor patinajului viteză pe role în special. Mulţumim Primăriei Sibiu şi Casei de Cultură a Municipiului,  care au cofinanţat această perioadă de competiţii naţionale, la fel ca în ultimii 7  ani şi sper că vom beneficia de sprijinul acestora în continuare”.
Pentru patinatori urmează pregătirea pentru sezonul de iarnă, perioadă în care au nevoie să fie sprijiniţi dpdv financiar pentru a participa la evenimente naţionale şi internaţionale.    O importanţă covârşitoare în această reuşită a constituit reabilitarea “Pistei de role” din cadrul bazei sportive CSŞ. Aceasta s-a făcut datorită sprijinului ISJ Sibiu şi al conducerii clubului din oraşul nostru.   

Klaus Iohannis (primar Sibiu) : “Îi felicit pe antrenori şi mai ales pe sportivii care au reuşit să obţină aceste rezultate la o competiţie naţională. Mă bucur că am putut să îi sprijinim în această deplasare şi îi asigur că vom continua să fim alături de aceşti sportivi care au demonstrat că au muncit mult. Felicitări întregului lot sibian”.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Bronz și calificare la barajul pentru Olimpiada Internațională de Informatică pentru un elev din Mediaș

Rezultat excepțional pentru învățământul din Mediaș, un elev al Școlii Naționale de Gaz obținând o performanță remarcabilă.O medalie de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect