Connect with us

Sport

Sibienii atacă un record mondial

Raluca Buduşan

Publicat

pe

Sibienii și-au propus să doboare recordul mondial de „cel mai lung șir de bicicliști în mișcare”, făcut în decembrie 2016, în India, Bangladesh. Actualul record este de 1.186 de cicliști pe o distanță de 9 kilometri.

Inițiativa acestei acțiuni aparține lui Iulian Andrei Timar, un inginer care iubește mișcarea și care a înființat pe Facekook Grupul Club Ciclo Addicted. „Clubul nostru este unul de cicliști amatori, iar în momentul de față suntem 78 de membri. Anul trecut am văzut știrea legată de doborârea unui record mondial în India. Atunci mi-a venit ideea de a încerca să doborâm la Sibiu acest record. Noi am vrea să strângem 1.500 de cicliști la Sibiu. În momentul de față suntem în stadiul de a face cunoscută inițiativa noastră sibienilor și nu numai lor”, spune Iulian Timar.

Încercarea de a doborî recordul se preconizează a fi pe 6 august în acest an, însă multe depind de răspunsul celor de la Guinness Book. „Dorim ca în cel mai scurt timp să le trimitem intenția nostră celor de la Guinness Book, pentru că răspunsul lor vine în 12 săptămâni. Ne dorim și ca, în curând, să facem un site web, unde doritorii se pot înscrie, își pot anunța prezența la acest eveniment sau pot afla informații despre această acțiune”, mai spune Timar.

Deși inițiatorul proiectului crede că este un eveniment greu de organizat se declară entuziast, alături de cei care deja au acceptat să participe, și are certitudinea că iubitorii de ciclism din Sibiu și nu numai, își vor acorda suportul, pentru ca proiectul să fie dus până la capăt. „Vrem să facem asta pentru Sibiu, pentru a duce în lume, încă odată, numele orașului nostru cât mai departe”.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *