Acum citesti:
Concurs de înot la Bazinul Olimpia
Intreg articolul 4 minute de lectura

Concurs de înot la Bazinul Olimpia

SF2Cea de-a treia ediție a Cupei „Serious Fun” va avea loc peste exact o săptămână. În 19 mai, la Bazinul Olimpia vor fi prezente 80 de clase la întrecerea de înot. Copii își vor susține colegii ce vor reprezenta clasa și școala lor, iar atmosfera se anunță a fi una incendiară, exact ca anul trecut. Evenimentul este dedicat copiilor din ciclul primar și este organizat de CS Serious Fun. „Datorită numărului mare de susținători pe care îl are fiecare participant (adică, întreaga clasă), atmosfera depășește orice concurs de performanță dedicat copiilor. Vrem ca participanții Cupei să găsească un mod de a străluci prin sport, altfel decât prin intermediul like-urilor de pe Facebook. Telefoanele mobile și tabletele pot fi înlocuite, dar trebuie să le arătăm care sunt alternativele”, spune Andreea Petrescu, managerul clubului SeriousFun.

SF1Concursul va începe la ora 08,30. Fiecare clasă își va trimite în bazin cei mai buni 4 înotători, față de 2 în anul precedent, două fete și doi băieți, urmând ca restul colegilor să îi susțină din tribună. Concursul este unul de ștafetă mix, pe patru lungimi de bazin. „La Cupa Serious Fun, atât înotătorii amatori cât și susținătorii lor au șansa să se bucure de aplauzele primite în urma unui efort comun. În plus, în urma fiecărei ediții se întâmplă ceva minunat: se creează o competiție de bun augur între școli. Copiii învață să piardă, pentru ca la anul să revină cu mai multă siguranță că școala lor are toate șansele să fie câștigătoare”, mai spune Andreea Petrescu. Anul trecut, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu a câștigat 2 locuri I la clasele I-a și a III-a, iar micuții de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu au fost învingători la categoria cu cele mai mari emoții – clasa pregătitoare. Nici cei de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” nu s-au lăsat mai prejos, obținând locul I la clasa a II-a. La clasa a IV-a, câștigători au fost cei de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu. Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu și Școala Gimnazială „Regina Maria”Sibiu au avut câte 3 clase pe podium. Rămâne de văzut cine ridică Cupa anul acesta.

SF3Întrecerea va începe cu picii din clasa a III-a, de la ora 8:30; la 10:00 intră în bazin clasa a IV-a, la 11:30 clasa pregătitoare, la 13 clasa I-a iar de la ora 14:30 vor înota copiii de clasa a II-a. „Fiecare copil contribuie cu ce are mai bun pentru ca o clasă întreagă să simtă nu neapărat succesul câștigului, ci succesul lucrului în echipă”, mai spune Andreea Petrescu. Micuții din tribune au călcat pe urmele colegilor din bazin și au început să ia cursuri de înot. Peste 400 de copii s-au înscris la cursurile Serious Fun, în urma ediției precedente.

Valoarea premiilor puse în joc depășesc 30.000 de lei. Toate premiile sunt gândite pentru întreaga clasă a câștigătorilor și nu doar pentru cei care intră în bazin. Câștigătorii concursului pentru clasa pregătitoare vor merge pentru o zi ca cercetași la munte. Clasa I va petrece o zi în tabără la Cabana Supporter de pe Valea Avrigului. Câștigătorii de la clasa a II-a vor petrece o zi întreagă pe biciclete în afara Sibiuluia, cei de-a III-a vor petrece o zi în complexul de vară Arena Platoș Păltiniș; iar câștigătorii clasei a IV-a se vor putea bucura de o zi de echitație la Pensiunea Ghiocelul. Conceptul va fi implementat într-un format similar și la Cluj-Napoca, unde evenimentul va avea loc în data de 26 mai 2017.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.